Gerookte zalm salade met citrusdressing
Spread the love!

Over de gerookte zalm salade met citrusdressing

Deze gerookte zalm salade met citrusdressing is op basis van inspiratie die ik heb opgedaan tijdens een lunch in Utrecht. Een simpel, gezond en snel recept. Het was vooral de citrusdressing die mijn aandacht trok. Die maakt het gerecht lekker fris en apart. Het duurde heel eventjes voordat ik door had waardoor de dressing zo apart was. Het was de citrusvrucht die ze gekozen hadden, namelijk de grapefruit. Vaak wordt er een schijfje citroen geserveerd bij de vis, maar in dit geval zat er dus geen citroen in de dressing. Dat maakt het een verrassende dressing.

De 200 gram sla melange is een melange van groene- en rode eikenbladsla, frisee, rucola en pittige rode ui. Je kunt ook voor een andere melange kiezen, maar deze vond ik persoonlijk erg goed passen bij de zalm.

Het gerookte zalm salade met citrusdressing recept

Gerookte zalm salade met citrusdressing
Gerookte zalm salade met citrusdressing
Stemmen: 5
Score: 3.8
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Gerookte zalm salade met citrusdressing
Gerookte zalm salade met citrusdressing
Stemmen: 5
Score: 3.8
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Maak de zak met de sla melange voorzichtig open aan 1 kant. Schenk er wat olijfolie bij in en doe er wat zout en peper bij. Hussel het geheel goed door. Dat is een snelle en gemakkelijke truc om de sla op smaak te brengen. Je kunt het natuurlijk ook gewoon in een kom doen en goed husselen.
  2. Neem de avocado en snijd deze door midden. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees van de avocado in de schil in blokjes. Lepel het vruchtvlees vervolgens uit de schil en doe dit bij de sla. Hussel het geheel.
  3. Verdeel de salade over twee borden. Leg hier de zalm bovenop en strooi er wat dille overheen.
  4. Nu gaan we de dressing maken. Pak een klein kommetje en doe hier het sap van de grapefruit, de olijfolie en de agavesiroop in. Mix het geheel tot een egale dressing. Schenk deze over de zalm en de salade.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *