Groene groenten met tahin dressing
Spread the love!

Over de groene groenten met tahindressing

Deze groene groenten met tahin dressing is een simpel recept en je kunt er gemakkelijk mee variëren. Het is vooral de tahindressing die het gerecht maakt.

Het lijkt nogal een aardige lijst aan ingrediënten, maar het bereiden is echt supersimpel. Alle groenten in een stoommand en de rest door elkaar roeren voor de dressing.

Groene groenten zijn super gezond. Wist je dat je met deze maaltijd meer calcium binnenkrijgt dan er in 1 glas melk zit?

Calcium is een mineraal dat je nodig hebt voor de opbouw en het onderhoud van de botten en het gebit. Calcium helpt tegen botontkalking op latere leeftijd en is nodig voor een goede werking van de zenuwen en spieren, de bloedstolling en het transport van andere mineralen in het lichaam.

Calcium zit vooral in melk, melkproducten en kaas, maar ook in graanproducten zoals brood en bepaalde groente. Als je helemaal geen zuivelproducten eet of drinkt is de kans op een calciumtekort groot. De kans op een verstoorde botontwikkeling op jonge leeftijd, en op botontkalking na verloop van tijd neemt dan toe.

Vitamine D stimuleert de opname van calcium in het lichaam.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het groene groenten met tahin dressing recept

Groene groenten met tahin dressing
Groene groenten met tahin dressing
Stemmen: 13
Score: 3.62
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Groene groenten met tahin dressing
Groene groenten met tahin dressing
Stemmen: 13
Score: 3.62
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet een pan op het vuur met een laagje water. Hang hier de stoommand in.
  2. Snijd de roosjes los van de stronk broccoli. Doe deze als eerste in de stoommand. Leg hier de 200 gram gebroken sperziebonen bovenop. Strooi er vervolgens de 200 gram doperwten overheen. Leg als laatste de 200 gram peultjes er bovenop. Doe de deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 8-10 minuten stomen.
  3. Ik was in dit geval heel lui. Ik heb alles bij elkaar gedaan. De volgorde is wel essentieel. Ik heb de groenten die het grootste en dikste zijn onderop gelegd en hetgeen dat het snelste gaart bovenop. Prik af en toe in de groenten om te testen of het voor jou gaar genoeg is. Ikzelf vind het het lekkerste als de groenten nog wel een beetje knapperig zijn.
  4. Maak vervolgens de dressing. Hak eerst de knoflook fijn en doe vervolgens alle ingrediënten in een kom:
  5. 2 eetlepels tahin 1 theelepel sojasaus 3 eetlepels water 1/2 theelepel honing 1 eetlepel appelazijn 1 teentje knoflook, fijngehakt beetje zout
  6. Mocht de dressing nog te dik zijn, dan kun je er altijd nog een klein beetje water bij doen.
  7. Hak als laatste de koriander in grove stukken. Haal de pan van het vuur en hussel de koriander door de groenten heen. Strooi er, indien gewenst, nog een klein beetje zout overheen. Verdeel het over de borden en schenk de dressing er overheen.
  8. Ikzelf serveer de rest van de dressing er los bij. Klaar zijn je groene groenten met tahin dressing.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

11 Commentaar

  1. Hoi,

    Ik wil dit recept vanavond maken maar heb een vraagje over de sojasaus. Moet ik de kikkoman of de ketjap manis gebruiken?

    Groetjes Ellen

    1. Hi Ellen,

      Ketjap is ook sojasaus maar dan met de typische Indonesische smaak. Ketjap manis is de zoete variant. In dit gerecht zou ik gaan voor de sojasaus van bijvoorbeeld Kikkoman. Die is wat zouter en in dit geval past dat net iets beter, al zal het verschil in het uiteindelijke geheel vrij klein zijn.

      Eet smakelijk alvast! Groetjes, Carlo

  2. Dit is echt een geweldige recept en die ga ik zeker vaker maken. De broccoli stam gewoon geschild en fijngesneden erbij gedaan. De dressing was aan het eind ook echt op.

    groetjes,

    1. 😀 Van de 500 gram broccoli gebruik je uiteindelijk alleen de roosjes. Dan houd je zo’n 200-250 gram broccoli over. Op die manier kom je uit op ongeveer 450 gram groenten per persoon. Zo heb je een gerecht boordevol essentiële voedingsstoffen en nog lekker ook ;-).

  3. Hallo,

    Het gerecht ziet er super lekker uit ik hou van groeten. Alleen vind ik het jammer dat er niet bij staat hoeveel kcal koolhydraten vetten ect. bij staat. misschien een idee om er bij te zetten

    groetjes.

    1. Hoi Sel,

      Goed te horen! Alle gerechten op Supersnel Gezond bevatten relatief weinig kcal. Dat komt doordat de gerechten vooral uit groenten bestaan. Dit gerecht is helemaal kcal arm doordat het uit bijna alleen maar groenten bestaat. Ik kom op 560 kcal in totaal. Dat is 280 kcal per persoon en 41 gram koolhydraten en 10 gram vet per persoon.

      Achter de schermen ben hard bezig om het voor elk gerecht uit te rekenen.

      Groetjes, Carlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *