Marokkaanse visschotel
Spread the love!

Over de Marokkaanse visschotel

Deze Marokkaanse visschotel vind ikzelf echt heel erg lekker. Door de vele kruiden krijgt het gerecht een heerlijke smaak. Het lijkt veel werk, maar de visschotel is toch echt binnen 15 minuten te bereiden.

De huidige Marokkaanse keuken is een mengeling van de Mediterrane en de Afrikaanse keuken. Deze is sterk beïnvloed door de keukens van de Moren, de Arabieren en de Berbers. De keuken staat bekend om haar kruidigheid. Kaneel, komijn, peper, gember, saffraan, kurkuma en koriander zijn maar enkele voorbeelden van de vele kruiden en specerijen die men gebruikt.

Marokkanen besteden veel tijd aan het bereiden van hun maaltijden. Niet alleen aan de kwaliteit en de smaak maar ook aan de presentatie. Belangrijk is hoe het eten eruitziet. Gastvrouwen staan vaak een hele dag in de keuken.

Veel gerechten zijn bereid in de tajine. De tajine is een Noord-Afrikaanse aardewerken stoofpot met een puntig deksel. In wezen is het de gemoderniseerde vorm van de eeuwenoude kleipot. Tijdens het koken slaat de condens neer op de binnenkant van het deksel en loopt weer terug op het gerecht binnenin. Vooral de smaak blijft dan volledig behouden.

Ik heb zelf geen tajine, daarom heb ik gekozen voor een braadpan met deksel. Voor dit gerecht heb ik ook niet de hele dag de tijd, maar slechts 15 minuten. Om die reden heb ik een versnelde versie gemaakt van de Marokkaanse visschotel. Ook heb ik het recept ietsjes aangepast, zodat er geen zetmeelrijke koolhydraten gecombineerd worden met de vis. Netjes volgens een van de Alkaline eetpatroon regels achter Supersnel Gezond.

Het Marokkaanse visschotel recept

Marokkaanse visschotel
Marokkaanse visschotel
Stemmen: 34
Score: 3.62
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Marokkaanse visschotel
Marokkaanse visschotel
Stemmen: 34
Score: 3.62
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Hak eerst de knoflook fijn. Maak de ui schoon en snijd deze doormidden. Snijd de ui vervolgens in halve maantjes. Zet beide even apart.
  2. Zet alvast de braadpan op laag vuur met een beetje olijfolie erin. Dan kan de pan op temperatuur komen, zodat je straks snel van start kunt gaan.
  3. Snijd nu de worteltjes in dunne plakjes en de stengels bleekselderij ook.
  4. Voor dit eerste deel moet je wel even doorwerken. Dit mag maar 6-7 minuten duren, anders red je de rest van het gerecht niet binnen de totale 15 minuten.
  5. Nu ben je klaar om daadwerkelijk de Marokkaanse visschotel te gaan bereiden.
  6. Zet het vuur hoog en fruit de knoflook en ui kort in de braadpan. Voeg vervolgens de wortel en bleekselderij toe. Roer het geheel even door.
  7. Schenk nu de tomatenblokjes over de groenten. Voeg de gember, komijn, kurkuma, kaneel en cayennepeper toe. Roer het geheel weer goed door.
  8. Snijd nu de vis in stukken en voeg die toe. Roer het gerecht nogmaals goed door en plaats de deksel op de pan. Draai het vuur laag, zodat je de Marokkaanse visschotel nog net hoort pruttelen.
  9. Snijd alvast de koriander en laat het gerecht 5 minuten pruttelen.
  10. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
  11. Voeg vlak voor het opdienen de koriander en de theelepel honing toe. Serveer de Marokkaanse visschotel direct en garneer met een beetje geschaafde amandelen. Als je wat extra tijd hebt, dan zou je die van tevoren ook nog even kunnen roosteren.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

27 Commentaar

    1. Wat rijst erbij past prima. Tip, kies voor de volkoren variant. Die is gezonder dan de witte variant. Zo zal de volkoren basmati rijst hierbij ook erg lekker smaken.

  1. Hele fijne schotel. Begin steeds meer plezier in koken te krijgen dankzij Carlo.
    De amandelschaafsel even roosteren is idd een aanrader, kost nauwelijks moeite en maakt het helemaal af.

    1. Dag Peter, dankjewel voor dit fijne bericht en mooie compliment! Daar maak je mij weer heel blij mee. Met gezonde groeten natuurljk, Carlo

  2. Weer zo’n heerlijk recept. Heb ras el hanout gebruikt ipv de losse kruiden. Kikkererwten voor iets meer vulling.
    Heel blij met je recepten..Geniet er dagelijks van!!!

  3. Hoi! Vandaag dit recept gemaakt, staat nu te pruttelen! Heb er nog wel aubergine, courgette, zoete aardappel en kikkererwten aan toegevoegd! Lekker!!

  4. Vandaag dit gerecht gemaakt.had alleen niet de koriander erin gedaan want dat vind ik niet lekker.was weer super lekker.bedankt voor jou heerlijke recepten .Is iedere keer weer verrassend lekker.

  5. Mijn eerste poging, met kabeljauw, was al geen succes! (kabeljauw, was weg gezwommen!) Ik zag geen stukje vis meer terug! Deze tweede poging, met tong, die blijft beter aan een stuk.Helaas maakt de smoor weer, van alles een smaak! Misschien de ingedieënten apart grillen en en apart toevoegen? Tot nu toe, geen Tajine fan.Extra olijfen en kaas, maar toe gevoegd. Verschil tussen wortel en pompoen zo ik niet eens proeven na vijf minuten garen. Wat doe ik verkeerd?

    Michel Smult

  6. Ik heb het gister gemaakt en het was super lekker! Ik heb er wel nog een bouillon blokje bij gedaan en een klein beetje water 🙂

  7. Was heerlijk. Ik had wel de wortels vervangen voor pompoen omdat mijn gezin niet zo dol is op wortels en er nog een courgette bijgedaan. Zeker zo lekker!

  8. Wat ontzettend leuk.
    je komt steeds met leuke recepten.
    Straks boodschappen doen.

    Heb je nog wat leuke “warme” recepten.
    mijn man vind de salades lekker maar houd ook van verwarmde gerechtjes. 😉

    ik volg je ook via Facebook

    1. Dank je wel voor het compliment! 😀

      Nu we de herfst weer ingaan, zal ik inderdaad ook weer wat meer warme avondmaaltijden gaan regelen. Ik ga mijn best doen om komende week weer twee nieuwe te plaatsen.

      Tot horens (op facebook), Carlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *