Thaise curry met garnalen
Spread the love!

Over de Thaise curry met garnalen

Deze Thaise curry met garnalen is supersnel te bereiden en vet lekker. Ondanks de kokosmelk en kokosolie, toch vetarm. Ja, echt waar! Kijk maar…

‘Vetarm’ is een voedingsclaim. Een voedingsclaim beweert iets positiefs over de samenstelling van een product. Voorbeelden zijn ‘light’, ‘vezelrijk’, ‘rijk aan omega-3 vetzuren’, ‘suikervrij’ of ‘zoutloos’, etc. Het gebruik van claims is in Europese wetgeving geregeld. Fabrikanten mogen een claim alleen gebruiken als deze op de Europese lijst van goedgekeurde claims voorkomt.

Zo mag je alleen zeggen dat een product vetarm is, wanneer het volgende het geval is:

  • Het vetgehalte van het product is maximaal 3 gram/100 gram of 1,5 gram/100 milliliter. Met uitzondering van halfvolle melk: 1,8 gram/100 milliliter.

Het totaalgewicht van deze maaltijd is 542 gram per persoon. Deze maaltijd bevat 14,4 gram vet. Dat is omgerekend 2,7 gram/100 gram. Dat ligt dus onder het gestelde maximum om het vetarm te mogen noemen.

Fair Trade Original KokosmelkEen van de ingrediënten voor deze Thaise curry met garnalen is de Fair Trade Original Kokosmelk. Die is nog wat vetter vergeleken met andere merken.

Het bevat wel een e-nummer, maar je kunt niet alle e-nummers over één kam scheren. Zo heb ik graag dagelijks een flink portie E300 en kan ik geen minuut zonder een flinke teug E948. E300 is namelijk vitamine C en E948 is zuurstof 😀 .

Verder gebKoh Thai Red curry pasteruik ik voor deze Thaise curry met garnalen de rode curry pasta van Koh Thai. Ik ben echt fan van de curries van Koh Thai. Het zijn 100% natuurlijke Thaise kruidenpasta’s. Deze rode curry is gemaakt van rode pepers, citroengras en een beetje kardemom. De rode curry geeft het gerecht exact dat wat het nodig heeft. Je hebt vervolgens ook geen andere smaakmakers meer nodig. Ideaal, toch?

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om die producten te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het Thaise curry met garnalen recept

Thaise curry met garnalen
Thaise curry met garnalen
Stemmen: 57
Score: 3.58
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Thaise curry met garnalen
Thaise curry met garnalen
Stemmen: 57
Score: 3.58
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Gebruik je diepvriesgarnalen, dan kun je deze heel snel laten ontdooien door ze een paar minuten in een grote bak met lauwwarm water te leggen. Doe dat dan eerst voordat je aan dit gerecht begint.
  2. Doe een klein laagje water in een pan en breng dat aan de kook. Wanneer je verse doperwten gebruikt, kook ze dan in 9-11 minuten gaar. Kijk als je diepvriesdoperwten gebruikt even op de verpakking hoe lang die moeten koken.
  3. Doe de kokosolie samen met de rode curry paste in een grote hapjespan en zet deze op het vuur.
  4. Voeg de grote garnalen toe en bak deze ongeveer 2-3 minuten.
  5. Voeg het kokosmelk toe samen met de tomatenblokjes.
  6. Voeg vervolgens de spinazie toe en roer dit goed door het gerecht heen.
  7. Hak de koriander fijn en voeg deze toe.
  8. Knijp het sap uit de limoen en voeg dit ook toe.
  9. Giet 2 minuten voordat de doperwten gaar zijn de doperwten af en doe ze bij de Thaise curry.
  10. Laat het geheel nog even 2 minuten garen en verdeel het over de kommen.
  11. Klaar is je snelle Thaise curry met garnalen. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

27 Commentaar

    1. Jazeker, ik zou dan als alternatief gaan voor blokjes kipfilet of er een vegetarische variant van maken door te kiezen voor limabonen of sojabonen.

  1. Klopt het dat het meer een soepje word? Het is nl vrij waterig..smaak daarentegen wel heerlijk!!
    Maar ik doe er maar wat rijst bij, anders zo soeperig. Of is dit gerecht een soep? ??

    1. Klopt. Een curry kan “droog” zijn, waarbij een kleine hoeveelheid vocht tijdens het kookproces wordt gebruikt. Dit verdampt en laat een kruidig korstje achter op de ingrediënten. Een curry kan ook “nat” zijn en een saus bevatten. Zo’n saus bestaat in de basis vaak uit yoghurt, kokosmelk, gepureerde groenten of bouillon. Dit is inderdaad zo’n “natte” curry.

  2. Hoi Carlo,

    Dit recept ziet er erg lekker uit! Ik heb nog nooit met currypasta gekookt, maar is dit gerecht te pittig voor jonge kinderen? Ik hoor het graag!

    1. Hi Mila,

      De rode curry is al minder pittig dan de groene en er gaat slechts 1 eetlepel in. Het resultaat is zeker niet heel pittig.

      Proef gerust een klein beetje rechtstreeks uit de pot, dan merk je direct dat het wel meevalt.

      Kies dan wel voor de Koh Thai curry. Er zijn andere curry’s die misschien wel weer heel pittig zijn.

      Eet smakelijk alvast!

    1. Hè wat vervelend. Smaken verschillen natuurlijk, dus ik durf niet te zeggen of het aan de kokosmelk lag voor jou. Was wel alles nog goed en vers? Garnalen kunnen soms een heel vissige smaken wanneer ze niet helemaal vers meer zijn. Dat kan het gerecht ook behoorlijk verpesten. Hopelijk vind je de andere gerechten wel lekker!

  3. ik ging dit recept vanavond maken, was ik de garnalen vergeten in de super :-S
    Uit nood, blikje tonijn (in water) toegevoegd. Erg lekker. Volgende keer dan maar garnalen 😉

  4. Super recept. Ik heb een grote pan gemaakt met rijst als onderdeel van verjaardagsbuffet. Hij was als eerste op:)

  5. Klinkt echt heeerlijk! Maar hoe zit het met de koolhydraten? Ik kijk namelijk naar koolhydraten ipv calorieën enzo.
    Alvast bedankt (:

  6. Ik vind het een lekker recept, alleen mag het voor mij nog wat pittiger! Misschien wat extra red curry paste toevoegen volgende keer of een half rood pepertje toevoegen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *