Thaise rode curry met rijst
Spread the love!

Over de Thaise rode curry met rijst

Deze Thaise rode curry met rijst zet je in vuur en vlam. Niet alleen qua smaak, maar ook vanwege de rode curry die erg lekker pikant is. Wees dus voorzichtig. Gebruik niet te veel van de rode curry. Al is het natuurlijk wel weer afhankelijk van welke curry je gebruikt. Sommige zijn pittiger dan andere.

Ik houd wel van pittig en heb een heel pakje (70 gram) Blue Elephant Red curry paste gebruikt. Dan heb je het ook echt direct warm. Voor je het weet begin je te zweten aan tafel.

Blue Elephant Red curry paste is wel heel erg lekker, dus ik kan hem dus zeker aanraden. Maar misschien kun je het ook wel met de helft van de red curry af, dus twee volle eetlepels (ca 35 gram).

Het Thaise rode curry met rijst recept

Thaise rode curry met rijst
Thaise rode curry met rijst
Stemmen: 6
Score: 4.33
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Thaise rode curry met rijst
Thaise rode curry met rijst
Stemmen: 6
Score: 4.33
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Dit is een vrij gemakkelijk gerecht. In het begin moet je even snel zijn om het binnen 15 minuten te kunnen bereiden, maar halverwege sta je eigenlijk gewoon rustig te wachten.
  2. Kook de rijst volgens de verpakking.
  3. Zet een pan met een klein laagje water en een stoommand op het vuur. Doe vervolgens de bloemkoolroosjes en sperziebonen in de stoommand. Deze staat in het totaal 9 minuten op het vuur. Zodat je het straks nog 4 minuten kunt roerbakken in een wok. Op die manier red je het net om het gerecht binnen 15 minuten te bereiden.
  4. Schenk alvast wat sesamolie in de wok. Zet de wok nog niet op het vuur, dat komt pas op het laatste moment.
  5. Maak de knoflook schoon en hak deze fijn. Doe die ook alvast in de wok en voeg vervolgens de red curry paste toe.
  6. Rasp de schil van de limoen en zet het even apart. Snijd de limoen vervolgens in vieren.
  7. Pak wat basilicumblaadjes en snijd deze fijn. Houd deze ook nog even apart.
  8. Nu is het wachten. Nadat de bloemkool en sperziebonen 8 minuten stomen kun je de wok op het vuur zetten. Roerbak de red curry past met de knoflook 1 minuut. Doe er direct de bloemkool en sperziebonen bij. Roerbak dat geheel nog 4 minuten terwijl je wacht op de rijst. Houd een kopje water bij de hand. Op het moment dat de groente dreigt aan te branden kun je een scheutje water toevoegen. Zo voorkom je ook dat de curry teveel indikt.
  9. Giet de rijst af en verdeel het over de borden. Draai het vuur van de wok vervolgens omlaag en schep de geraspte schil van de limoen, de basilicum en twee eetlepels sojasaus doorheen. Verdeel de groente ook over de twee borden.
  10. Leg er de limoenpartjes naast. Zo kun je zelf nog een beetje limoensap toevoegen indien gewenst.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

9 Commentaar

  1. Dank je Carlo duidelijk wij gaan weer genieten zijn allebei 10 kilo afgevallen in 6 weken en mijn man is al heel veel geminderd met zijn insuline zo blij met jou gerechten ik had ook nog een gerecht met zuurkool kan ik dat eens naar jou versturen of het goed is en moet dat via contact?

    1. Wouw, wat een mooi resultaat zeg! Daar mogen jullie echt trots op zijn! Fijn te horen dat ik hier met de recepten aan heb kunnen bijdragen. Doet me goed.

      Inspiratie is altijd welkom. Die kun je inderdaad via “contact” naar mijn toesturen of rechtstreeks e-mailen naar carlo@supersnelgezond.nl.

  2. Peter mag ik reageren op jouw magnetron versie ik gebruik hem ook meestal lekker snel maar ik doe er meestal maar 1 a 2 lepels water in dat is het voordeel dat er minder af te gieten valt ik hoop dat je het niet erg vind dat ik dat toelicht.
    Succes 😱🍽

    1. Hi Cisca, dank je voor deze aanvulling. Ik heb de neiging te veel water bij te doen als ik iets in de magnetron stoom omdat ik het idee heb dat het anders niet genoeg stoomt ofzo, maar als het met minder toe kan, des te beter. Dus dank nogmaals!

  3. Carlo als ik alleen de bloemkool gebruik als rijst is dat ook te doen of zou het gerecht dan zeker te pittig worden omdat de rijst dan vrij rauw minder opneemt?

  4. Yummie, superlekker en eenvoudig. Hoe eenvoudig ook, weer een eigen draai aan gegeven, al dan niet noodgedwongen; Ik heb nog steeds geen stoommand dus de groente in een afdekbare glazen schaal met klein laagje water in de magnetron gezet en dat werkt prima. Risico is wel dat er wat vitamientjes verloren gaan bij evt. afgieten. Ik heb ’em met gele curry paste van Koh Thai gemaakt omdat je die elders had aangeraden en ik wel eens wilde proberen, inderdaad heerlijk!! Tot slot heb ik ketjap (manis) als sojasaus erbij gedaan wat gelukkig goed uitpakte. Maar nu vraag ik me wel af wat voor sojasaus raad je hier aan? Er zijn zoveel typen. Een zoete wellicht? Dank!

    1. Goed te horen! 😃👍 En met deze maaltijd heb je zo veel vitaminen binnengekregen dat het verschil tussen stomen en bereiden in de magnetron, met een klein laagje water, verwaarloosbaar klein is. Ik bedoel met sojasaus altijd de zoute versie. Als ik de zoete gebruik dan is het de ketjap manis. Ik weet dat er heel veel kwaliteitsverschil is tussen de verschillende sojasausen, maar ik heb dat écht goed uitgezocht. Ik heb meestal de Kik­ko­man in huis, maar wil ook wel eens gaan voor het huismerk van een supermarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *