Aardappelschotel met paprika en champignons
Spread the love!

Over de aardappelschotel met paprika en champignons

Deze aardappelschotel met paprika en champignons is een lekkere gezonde avondmaaltijd, maar je kunt hem ook prima als stevig ontbijt serveren. Erg lekker!

In dit gerecht staat “(appel)azijn”. Ikzelf gebruik altijd appelazijn in dit soort gevallen, omdat het veel minder verzurend werkt voor je lichaam vergeleken bij gewone azijn. Google daarnaast voor de grap eens op appelazijn. Het lijkt wel een wondermiddel. Het helpt bij afvallen (2 eetlepels in een glas water, 20 minuten voordat je gaat eten), tot aan een oplossing voor huidproblemen. De lijst lijkt niet te stoppen.

Ikzelf heb geen directe ervaring met het gebruik van appelazijn. Mocht jij dat wel hebben, dan vind ik het wel leuk om daar iets over te horen.

De reden dat ik het gebruik is simpelweg omdat het veel minder verzurend werkt voor je lichaam. Dat vind je terug in de zuur-base tabel van het Alkaline eetpatroon, welke je op deze site ook terug kunt vinden. Vandaar dus appelazijn.

Als je zelf zou gaan testen of appelazijn een wondermiddel is, kies dan wel voor de biologische appelazijn. Te vinden bij natuurwinkels of online te bestellen.

Het aardappelschotel met paprika en champignons recept bereiden

Aardappelschotel met paprika en champignons
Aardappelschotel met paprika en champignons
Stemmen: 13
Score: 4.23
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Aardappelschotel met paprika en champignons
Aardappelschotel met paprika en champignons
Stemmen: 13
Score: 4.23
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Snijd eerst de rode paprika doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
 2. Snijd ook de rode peper eerst doormidden. Verwijder ook de zaadlijsten en hak de rode peper vervolgens fijn.
 3. Maak de knoflookteen schoon en hak deze ook fijn. Zet deze drie dingen even apart.
 4. Doe een scheut olijfolie in een pan en zet deze op het vuur. Doe hier de aardappelpartjes bij. Bak deze ongeveer 5 minuten.
 5. Voeg vervolgens de paprika, de rode peper en knoflook toe samen met de 200 gram gesneden champignons. Blijf het geheel goed door elkaar roeren.
 6. Voeg vervolgens de 1 eetlepel gembersiroop, 1 eetlepel vissaus en 1 eetlepel (appel)azijn toe aan het gerecht. Bak het geheel nog zo’n 5 minuten.
 7. Breng het erna nog extra op smaak met peper en zout.
 8. Verdeel het gerecht over de borden.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

9 Commentaar

  1. Je kunt de vissaus ook prima weglaten. Je kunt dan eventueel een beetje extra zout toevoegen om het gerecht wat extra smaak te geven.

  1. Het is klaar op het moment dat alles goed op temperatuur is en de aardappeltjes gaar zijn. Ik heb nog een hint toegevoegd. Blij te horen dat het lekker was!

  1. Dag Sharon, je kunt de champignons vervangen door iets anders. Wil je binnen de regels van het Alkaline eetpatroon blijven? Vervang het in dit gerecht dan door groenten of peulvruchten. Groetjes, Carlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *