Over de aardappelschotel met paprika en champignons
Deze aardappelschotel met paprika en champignons is een lekkere gezonde avondmaaltijd, maar je kunt hem ook prima als stevig ontbijt serveren. Erg lekker!
In dit gerecht staat “(appel)azijn”. Ikzelf gebruik altijd appelazijn in dit soort gevallen, omdat het veel minder verzurend werkt voor je lichaam vergeleken bij gewone azijn. Google daarnaast voor de grap eens op appelazijn. Het lijkt wel een wondermiddel. Het helpt bij afvallen (2 eetlepels in een glas water, 20 minuten voordat je gaat eten), tot aan een oplossing voor huidproblemen. De lijst lijkt niet te stoppen.
Ikzelf heb geen directe ervaring met het gebruik van appelazijn. Mocht jij dat wel hebben, dan vind ik het wel leuk om daar iets over te horen.
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
De reden dat ik het gebruik is simpelweg omdat het veel minder verzurend werkt voor je lichaam. Dat vind je terug in de zuur-base tabel van het Alkaline eetpatroon, welke je op deze site ook terug kunt vinden. Vandaar dus appelazijn.
Als je zelf zou gaan testen of appelazijn een wondermiddel is, kies dan wel voor de biologische appelazijn. Te vinden bij natuurwinkels of online te bestellen.
Het aardappelschotel met paprika en champignons recept bereiden
- 1 eetlepel appelazijn
- 200 gram champignons
- 1 eetlepel gembersiroop
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 beetje peper
- 450 gram Provençaalse aardappelpartjes met schil
- 1 stuk rode paprika
- 1 stuk rode peper
- 1 eetlepel vissaus
- 1 beetje zout
- Snijd eerst de rode paprika doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
- Snijd ook de rode peper eerst doormidden. Verwijder ook de zaadlijsten en hak de rode peper vervolgens fijn.
- Maak de knoflookteen schoon en hak deze ook fijn. Zet deze drie dingen even apart.
- Doe een scheut olijfolie in een pan en zet deze op het vuur. Doe hier de aardappelpartjes bij. Bak deze ongeveer 5 minuten.
- Voeg vervolgens de paprika, de rode peper en knoflook toe samen met de 200 gram gesneden champignons. Blijf het geheel goed door elkaar roeren.
- Voeg vervolgens de 1 eetlepel gembersiroop, 1 eetlepel vissaus en 1 eetlepel (appel)azijn toe aan het gerecht. Bak het geheel nog zo’n 5 minuten.
- Breng het erna nog extra op smaak met peper en zout.
- Verdeel het gerecht over de borden.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Wat zou een lekkere vervanger zijn voor de vissaus? Of kan ik die gewoon weglaten en is het dan nog steeds smaakvol genoeg?
Je kunt de vissaus ook prima weglaten. Je kunt dan eventueel een beetje extra zout toevoegen om het gerecht wat extra smaak te geven.
Heel. lekker!
Fijn te horen!
lekker ,voor de kleur nog wat broccoli toegevoegd.
Graag nog indicaties van tijden bij de verschillende stappen. Dank voor het heerlijke gerecht.
Het is klaar op het moment dat alles goed op temperatuur is en de aardappeltjes gaar zijn. Ik heb nog een hint toegevoegd. Blij te horen dat het lekker was!
Kan ik de champignons ook door iets anders.
Dag Sharon, je kunt de champignons vervangen door iets anders. Wil je binnen de regels van het Alkaline eetpatroon blijven? Vervang het in dit gerecht dan door groenten of peulvruchten. Groetjes, Carlo