Alfalfa shot smoothie
Spread the love!

Over de Alfalfa shot smoothie

Alfalfa, de populairste kiemgroente, is met bijna elk gerecht te combineren. Alfalfa is het mooiste toefje op uw lunchgerecht of avondmaaltijd. Alfalfa ziet er uit als een soort mini taugé en is enorm gezond, want het zit boordevol plantaardige eiwitten, vitamines (C, D, E en K) en mineralen. Hier verwerkt in de Alfalfa shot smoothie.

Het is best prijzig om het in de winkel te kopen. Je zult het waarschijnlijk ook moeilijk kunnen vinden. Groothandels hebben het vaak wel weer. Dus ja, dan maar wat anders? Nee dus. Je kan het super makkelijk zelf kweken!

In biologische winkels hebben ze kweekpotten of kweeksetjes. Daar zit dan minimaal een glazen pot, een gaasje en een elastiekje bij. Je kunt daarbij ook Alfalfazaad kopen (afdeling kiemzaden). Op dat pakje staat ook uitgelegd hoe het precies werkt. Meer dan 15 minuten hoeft het niet te kosten, maar dan verspreid je die tijd over 4 dagen. Want kiemen kost gewoon even tijd, in dit geval 3 tot 4 dagen. Zie het artikel “Zelf alfalfa kweken” op deze website voor meer informatie.

Dan heb je wel iets dat super gezond is voor en schijntje van de prijs in de winkel.

Het alfalfa shot smoothie recept

Alfalfa shot smoothie
Alfalfa shot smoothie
Stemmen: 3
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Alfalfa shot smoothie
Alfalfa shot smoothie
Stemmen: 3
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Schil 1 banaan en doe hem in stukken in de blender.
  2. Snijd 4 stengels bleekselderij in kleine stukjes en doe die erbij. Een groene appel in 8 stukken en doe die ook in de blender.
  3. Pak nu een goede hand vol alfalfa (zelf gekweekt) en doe die erbij, samen met het glas water en de ijsklontjes.
  4. Zet de blender aan. Let op de ijsklontjes. Als je blender geen “ijsklontjes” stand heeft, dan is het handig om hem in het begin een paar keer aan-uit te zetten. Totdat de ijsklontjes stuk zijn. Dan kun je weer volgas door.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

3 Commentaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.