Het andijviesalade met gegrild Zeeuws spek recept

Andijviesalade met Zeeuws spek
Andijviesalade met gegrild Zeeuws spek
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Andijviesalade met Zeeuws spek
Andijviesalade met gegrild Zeeuws spek
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Het is een heerlijk simpel recept.
  2. Als je het gerecht maakt en gelijk opeet, dan is het lekker om het gegrilde Zeeuwse spek nog even op te warmen. Verwarm de oven voor op 225 graden. Zet het blok Zeeuws spek ongeveer 10 minuten in de oven.
  3. Snijd de andijvie in dunne reepjes en doe deze in een grote pan of schaal. Snijd de paprika en de tomaat in kleine blokjes. Doe deze bij de andijvie.
  4. Voeg er 2 eetlepels kleine zwarte olijven en 2 eetlepels kappertjes aan toe.
  5. Maak een dressing van 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel Dijonmosterd, 1 theelepel agavesiroop en wat peper en zout.
  6. Snijd nu het gegrilde Zeeuwse spek in blokjes. Voeg deze toe aan de salade.
  7. Hussel het geheel goed door elkaar.
  8. Verdeel het gerecht over de borden.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de andijviesalade met gegrild Zeeuws spek

Dit recept voor andijviesalade met Zeeuws spek is weer één van die heerlijk gezonde recepten die passen binnen het Alkaline eetpatroon van Supersnel Gezond.

Je verwacht het misschien niet, maar andijvie is ook erg lekker ter vervanging van sla in een salade. Je kunt andijvie prima rauw eten. Het Zeeuwse spek geeft net dat beetje extra smaak aan deze salade, naast de overheerlijke dressing.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Er zit inderdaad agavesiroop in de dressing. Een beetje is prima. Agave is een cactusachtige plant die in Mexico groeit. In de kern zit de agave nectar. Een zoete stof met vitaminen en mineralen. De nectar wordt verhit, daardoor ontstaat de siroop. Hierdoor gaan wel wat voedingsstoffen verloren. Het heeft een lage GI (glycemische index). Dat heeft als voordeel dat het minder effect heeft op je bloedsuikerspiegel. Het bevat wel een hoog percentage (90%) fructose (vruchtensuiker). Je lichaam zet je lever aan het werk om dit vervolgens te kunnen verwerken. Te veel is dus zeker niet goed voor je. Dat hoeft ook niet. Het is vele malen zoeter dan gewone tafelsuiker, waardoor je er ook weer minder van hoeft te gebruiken. In de categorie suiker is agavesiroop een alternatief. Gebruik het wel met mate, suiker blijft suiker.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.