Appel komkommer radijs smoothie

Over de appel komkommer radijs smoothie

Deze appel komkommer radijs smoothie is een lekker licht ontbijt. Ideaal voor een zaterdag of zondag ochtend als laat ontbijt. Hij voedt niet heel erg waardoor je zo’n 2 uurtjes later prima weer een lekkere lunch kunt verorberen.

Het eetbare deel van de plant, een bol met wit vlees, is een deel van de gezwollen ondergrondse stengel net boven de wortel (radix, een opgezwollen hypocotyl). De schil heeft verschillende kleuren. De rode kleur is het bekendst, maar er zijn ook variëteiten (rassen) met een witte en roodwitte tint.

Zorg wel dat je verse radijsjes gebruikt, zodra ze zacht worden gaat de smaak en kracht snel achteruit.

Het appel komkommer radijs smoothie recept

Appel komkommer radijs smoothie
Appel komkommer radijs smoothie
Stemmen: 5
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Appel komkommer radijs smoothie
Appel komkommer radijs smoothie
Stemmen: 5
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Pers de citroen uit en doe het sap in de blender.
  2. Maak de radijsjes schoon, snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Doe dit ook in de blender.
  3. Schil de komkommer. Het hoeft niet, maar het maakt de smoothie wat lichter qua smaak en zeker qua kleur. Snijd de komkommer vervolgens in grote stukken, doe die er samen met een half glas water ook bij.
  4. Zet de blender aan totdat je een smoothie hebt.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

3 Commentaar

  1. Hoi,

    Wat een leuke site, zocht een appel komkommersalade maar kwam hier terecht. En wat een heerlijke recepten! Ga ook zeker de broccoli soep proberen.

    Ben al jaren fan van groente/fruit juices maken in de sap centrifuge. Ga morgen deze proberen met de radijsjes erdoor. Wat denk jij zou juicen of toch in de blender beter zijn om de voedingsstoffen van de groentes binnen te krijgen??

    Mvg
    Maria

    1. Dag Maria,

      Dank je wel voor je compliment!

      Leuk te horen dat je ook fan bent van gezond eten. Rondom je vraag over der voedingsstoffen. Daar durf ikzelf geen uitsluitend antwoord op te geven. Ik geef wel persoonlijk de voorkeur aan een blender in verband met de vezels.

      Met blenden behoud je de vezels en die houden de darmwerking fit en actief. Dat geeft ook een voller gevoel.

      Groetjes, Carlo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *