Het avocadosalade met pecannoten recept

Avocadosalade met pecannoten
Avocadosalade met pecannoten
Stemmen: 5
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Avocadosalade met pecannoten
Avocadosalade met pecannoten
Stemmen: 5
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de avocado’s door middens en haal de helften van elkaar. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in de schil in een raster en lepel het vruchtvlees eruit. Dan heb je de avocado gelijk in blokjes.
  2. Pers de limoen uit over de avocado en hussel de avocado even goed door elkaar zodat het limoen sap een laagje over alle stukjes avocado vormt.
  3. Snijd de tomaten in blokjes en voeg die toe aan de avocado.
  4. Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes en doe deze bij de avocado en de tomaten.
  5. Breek vervolgens de Pecannoten in grove stukken en hak de koriander fijn. Doe alles bij elkaar..
  6. Vermeng vervolgens de mosterd en olie tot een dressing en voeg er chilipeper naar smaak aan toe. Geef de dressing een “finishing touch” met wat zout.
  7. Verdeel de avocadosalade over 2 borden of kommen. Strooi als laatste nog wat extra pecannoten erover en nog wat extra chilipeper.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de avocadosalade met pecannoten

Deze avocadosalade met pecannoten lijkt niet heel veel te zijn als je hem opdient, maar vergis je niet. Hij is erg lekker en vult gigantisch.

Het recept is eigenlijk een soort guacamole, maar dan niet gepureerd en net even wat anders. Hij is super lekker en snel klaar te maken. Het is alleen niet een recept wat je erg lang van te voren kunt maken. De avocado heeft van zichzelf nogal de neiging om te verkleuren, bruin te worden. Het limoensap helpt dat voorkomen. Daardoor kun je de avocadosalade met pecannoten het beste in de ochtend maken en vervolgens afgesloten bewaren totdat je gaat lunchen. Ikzelf zou de avocadosalade met pecannoten niet zo snel de avond van te voren maken om vervolgens pas de volgende middag te eten. Ik gok dat hij dan alsnog zou verkleuren. Niet dat het heel erg is, want de smaak wordt er niet minder om. Het ziet er gewoon mooier uit als de avocado mooi groen/geel van kleur is.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.