Over de avocadosalade met pecannoten
Deze avocadosalade met pecannoten lijkt niet heel veel te zijn als je hem opdient, maar vergis je niet. Hij is erg lekker en vult gigantisch.
Het recept is eigenlijk een soort guacamole, maar dan niet gepureerd en net even wat anders. Hij is super lekker en snel klaar te maken. Het is alleen niet een recept wat je erg lang van te voren kunt maken. De avocado heeft van zichzelf nogal de neiging om te verkleuren, bruin te worden. Het limoensap helpt dat voorkomen. Daardoor kun je de avocadosalade met pecannoten het beste in de ochtend maken en vervolgens afgesloten bewaren totdat je gaat lunchen. Ikzelf zou de avocadosalade met pecannoten niet zo snel de avond van te voren maken om vervolgens pas de volgende middag te eten. Ik gok dat hij dan alsnog zou verkleuren. Niet dat het heel erg is, want de smaak wordt er niet minder om. Het ziet er gewoon mooier uit als de avocado mooi groen/geel van kleur is.
Het avocadosalade met pecannoten recept
- 2 stuks avocado
- 1 stuk chilipeper
- 1 eetlepel grove mosterd
- 15 gram koriander
- 1 stuk limoen
- 2 eetlepels olijfolie
- 80 gram pecannoten
- 8 stuks semi zongedroogde tomaten
- 4 stuks tomaten
- 1 beetje zout
- Snijd de avocado’s door middens en haal de helften van elkaar. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in de schil in een raster en lepel het vruchtvlees eruit. Dan heb je de avocado gelijk in blokjes.
- Pers de limoen uit over de avocado en hussel de avocado even goed door elkaar zodat het limoen sap een laagje over alle stukjes avocado vormt.
- Snijd de tomaten in blokjes en voeg die toe aan de avocado.
- Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes en doe deze bij de avocado en de tomaten.
- Breek vervolgens de Pecannoten in grove stukken en hak de koriander fijn. Doe alles bij elkaar..
- Vermeng vervolgens de mosterd en olie tot een dressing en voeg er chilipeper naar smaak aan toe. Geef de dressing een “finishing touch” met wat zout.
- Verdeel de avocadosalade over 2 borden of kommen. Strooi als laatste nog wat extra pecannoten erover en nog wat extra chilipeper.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Hoi Joshua, goed te horen! Het was inderdaad een 2, ik heb je stem gevonden. Je kunt als het goed is nu weer opnieuw stemmen. Enjoy! Groetjes Carlo
Hooooi!
Ik eet nu al enkele dagen gerechten van supersnelgezond.
Wat zijn ze lekker zeg!
Deze is heel machtig door de variëteit in smaken!
Ik wou dit gerecht een 5 geven maar gaf het perongeluk een 3 of 2 en kan het nu niet meer corrigeren 🙁
In ieder geval, bedankt dat je deze gerechten met ons wilt delen!
Smullen maaaaaaaaar 😀
Net deze salade als lunch genuttigd! Erg lekker met de korriander als kek accent. En inderdaad aardig machtig. In de bereidingswijze worden de peccannoten trouwens twee keer toegevoegd en de verse tomaten nergens. Maar ik heb alle ingrediënten gewoon maar lekker door elkaar gehusseld…
Dank je voor de tip! De bereiding ga ik gelijk corrigeren.