Varkenshaasje met venkelsalade en peer

Varkenshaasje met venkelsalade en peer

Oei, wat is het varkenshaasje met venkelsalade en peer een lekker gerecht! Daarnaast is deze salade ook weer super makkelijk te bereiden. Wel adviseer ik je de venkel te snijden met een mandoline. Dan kun je hele mooie dunne plakjes snijden. In dit gerecht kun het varkenshaasje ook vervangen door eendenborst of een lekker stukje…

Indiase curry van aubergine (Baingan ka Bharta)

Indiase curry van aubergine (Baingan ka Bharta)

Dit Indiase aubergine recept is de allersnelste curry die qua smaak ook nog eens super dichtbij de authentieke Indiase keuken komt. Ik heb het geluk gehad om door een vriend uit zuid India uitgenodigd te worden op zijn bruiloft. Het was een fantastische ervaring. Niet alleen om de cultuur van dichtbij mee te maken, maar…

Vegetarische chili met zoete aardappel

Vegetarische chili met zoete aardappel

Recepten zoals deze vegetarische chili met zoete aardappel, zijn recepten waarvan fervente voorstanders van vlees vergeten dat er geen vlees in zit. Zou je vlees toevoegen, dan wordt het een te verzurend gerecht. Er zitten namelijk ook al bonen in, die verzurend werken. Vandaar dat het vlees hier weggelaten is. Let wel, verzurend is niet…

Spruitjes met spekjes en kastanjes

Spruitjes met spekjes en kastanjes

Ongelofelijk! Spruitjes met spekjes en kastanjes is zo lekker, dat moet je een keer geprobeerd hebben. Zelfs al lust je geen spruitjes! Spruiten met spekjes en kastanjes is eigenlijk het lekkerste van oktober tot en met maart. Dat is namelijk het seizoen. Gezien we tegenwoordig diepvriesgroentes hebben, kunnen we ze het hele jaar door eten….

Bloemkoolsoep met cashewnoten

Bloemkoolsoep met cashewnoten

Deze bloemkoolsoep met cashewnoten is weer een complete verassing. Alles samen creeërt een compleet nieuwe smaak. De bloemkool proef je verrassend genoeg bijna niet meer. Vergis je niet in de hoeveelheid. De bloemkoolsoep voedt enorm. Grote eters, eten hiervan met 2 personen en zitten vol. Je kunt er ook 4 kleine eters blij mee maken,…

Ratatouille met pesto en rundermedaillon

Ratatouille met pesto en rundermedaillon

Ratatouille is een Frans gerecht van gestoofde groenten, dat vooral in de Provence veel wordt bereid. Er zijn vele variaties op gemaakt. De bereiding kan verschillen, maar basisingrediënten van ratatouille zijn: tomaat, courgette en aubergine, ui en knoflook. Ratatouille wordt in Frankrijk meestal gegeten met stokbrood. In Italië serveert men dit gerecht vaak met polenta….