Biet banaan kaki sojayoghurt smoothie
Spread the love!

Over het biet banaan kaki sojayoghurt smoothie recept

Een smoothie met (soja)yoghurt is eigenlijk een soort supergezonde yoghurtdrank. Deze biet banaan kaki sojayoghurt smoothie is ook weer vet lekker!

In deze smoothie gebruik ik een kaki. De kaki is nog redelijk onbekend in Nederland. De kaki komt van nature voor in de Himalaya en in de bergen van Myanmar, Thailand, Indochina, Korea en Japan. Wereldwijd wordt de kaki gekweekt in de subtropen en in de tropen hoger dan 1000 meter. Ook zijn er berichten dat de origine van de kaki in China ligt.

De kaki ziet eruit als een grote, geeloranje tomaat met groene kroonblaadjes en heeft geleiachtig vruchtvlees met 2 tot 8 oneetbare pitten. Doe de kaki dus niet in zijn geheel in je groene smoothie.

Kakivruchten bevatten in harde toestand, zelfs wanneer ze al mooi oranje-rood gekleurd zijn, zeer veel tannine. Dat zorgt voor een bijzonder wrange smaak. Wijndrinkers kennen de term tannine vast wel. Een hoog tanninegehalte in wijn zorgt ook voor een wrange smaak. De kakivrucht moet daarom narijpen en zacht worden. Daardoor verdwijnen de tannines volledig en wordt de vrucht zeer zoet en aromatisch.

Een kaki is rijp als de schil oranjerood is, ze zijn dus al eetrijp als je ze koopt. Ook zeer rijp is de vrucht lekker, hij ziet er dan een beetje glazig uit. Je kunt er dus ook voor kiezen om de vrucht na aankoop nog even te laten liggen en verder te laten rijpen. Het kan best even duren voordat de vrucht wat zachter en glazig wordt.

Verder is het gewoon vooral een lekkere “groene” smoothie deze biet banaan kaki sojayoghurt smoothie.

Het biet banaan kaki sojayoghurt smoothie recept

Biet banaan kaki sojayoghurt smoothie
Biet banaan kaki sojayoghurt smoothie
Stemmen: 4
Score: 4.25
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Biet banaan kaki sojayoghurt smoothie
Biet banaan kaki sojayoghurt smoothie
Stemmen: 4
Score: 4.25
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de sojayoghurt in de blender.
  2. Voeg de rode biet toe.
  3. Schil de banaan, breek deze in tweeën en voeg die ook toe.
  4. Snijd de kaki in vieren, verwijder het klokhuis (vergelijkbaar met een appel) en voeg deze ook toe.
  5. Zet de blender eerst op de pulsestand en daarna op de smoothie stand. Blend het geheel tot een egale groene smoothie.
  6. Klaar is je biet banaan kaki sojayoghurt smoothie, drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.