Biet banaan peer limoen gember smoothie
Spread the love!

Over het biet banaan peer limoen gember smoothie recept

Ik had al een variant op dit recept gemaakt, maar deze biet banaan peer limoen gember smoothie is het originele recept van Lia dat ik kreeg toegestuurd. Deze smaakte toch weer zo anders en ook zó lekker, dat ik hem toch ook nog even moest plaatsen.

Vorige keer had ik een variant gemaakt met sojayoghurt, omdat ik net gesport had en ging voor wat extra eiwitten. Het was erg jammer dat ik toen geen gember in huis had, want gember heeft ook voordelen als het gaat om sporten.

Suppletie met gember kan het herstel van de spierkracht versnellen na intensieve inspanning, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek (Matsumura et al, 2015). Aan de studie namen twintig ongetrainde proefpersonen deel. Ze werden willekeurig in groepen verdeeld en kregen gedurende vijf dagen 4 gram gember of een placebo.

Vervolgens kregen ze krachttraining waardoor de groep spierpijn zou krijgen. Voor aanvang van suppletie en gedurende vier dagen na de krachttraining werd de spierschade en de ervaren mate van spierpijn bepaald en vergeleken tussen beide groepen.

Analyse liet zien dat er in beide groepen 24 uur na de inspanning sprake was van een significante afname van de spierkracht. Deze verbeterde echter significant na 48 uur, maar alleen onder invloed van gembersuppletie. In de placebogroep werd na 72 en 96 uur een lichte verbetering van de spierkracht gezien. De hoeveelheid spierschade nam in beide groepen na de inspanning significant toe, maar bleef alleen stijgen in de placebogroep 72 en 96 uur na de krachttraining.

Gember was echter niet van invloed op de ervaren mate van spierpijn, dat is dan weer jammer 😀 . De resultaten van de studie lieten zien dat suppletie met gember de spierkracht direct na inspanning verbeterde.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Dat maakt gember, wanneer je veel sport, dus ook een ideale aanvulling op je gezonde eetpatroon!

Het biet banaan peer limoen gember smoothie recept

Biet banaan peer limoen gember smoothie
Biet banaan peer limoen gember smoothie
Stemmen: 20
Score: 3.55
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Biet banaan peer limoen gember smoothie
Biet banaan peer limoen gember smoothie
Stemmen: 20
Score: 3.55
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Weeg de voorgekookte rode biet af en doe deze in de blender.
 2. Schil de banaan, breek deze in tweeën en voeg die toe aan de rode biet.
 3. Snijd de peer in vieren en verwijder het klokhuis. Voeg de peer toe aan de rode biet en de banaan.
 4. Snijd de limoen doormidden en knijp het sap uit boven de blender.
 5. Schil een stukje gember. Dit kan heel gemakkelijk met een lepeltje. Houd bolle kant van de lepel naar beneden en schraap met de lepel de schil van de gember.
 6. Rasp een theelepel gember en voeg toe aan de rest.
 7. Voeg als laatste het water toe.
 8. Zet de blender eerst op de pulsestand en erna op de smoothie stand. Blend het geheel tot een egale rode smoothie. Klaar is je biet banaan peer limoen gember smoothie. Drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

4 Commentaar

 1. Hoi Carlo
  Heerlijke smoothie vooral als je een dipje hebt na het sporten/werk. De gember erin gaf een prima boost, zodat je weer verder kunt!!! Top 👍

 2. Beste Carlo

  Did You kan etenswaren geven WO I van mix of combineren dat I can probeer it by myself…

  Sorry I can not speak very good the netherlands laguage but You can antwoord me in nederland

  1. Beste Juen, Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt. Please feel free to ask your question in English or any other language (Google translate will help me out 😉 )

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.