Over de biet banaan peer sojayoghurt smoothie
Deze biet banaan peer sojayoghurt smoothie is een variatie op het recept dat ik ontving van Lia. Zij had een net iets andere variant gemaakt. Zij had een smoothie gemaakt met rode biet, banaan, peer, limoen en geraspte gember. Die ga ik zeker ook nog een keertje maken!
Ik koos nu voor een variatie met sojayoghurt, omdat ik net gesport had. Na het sporten is het handig om iets te eten dat eiwitten bevat in verband met je spierherstel. Vandaag koos ik voor plantaardige eiwitten.
Limoen leek mij persoonlijk wat minder goed te passen in combinatie met de sojayoghurt en gember had ik niet in huis… oeps… đ . Kortom, het is dus eigenlijk iets heel anders geworden. Ik laat het recept van Lia daarom ook gewoon nog even op mijn ideeĂ«nlijst staan voor een volgende keer.
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
-
Receptenboek âEen Bron Van Energieâ
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
Je kunt deze smoothie ook prima met yoghurt of kwark maken. Dat bevat natuurlijk ook eiwitten, maar soja is als plantaardig alternatief ook prima!
Nog een leuk feitje. De kwaliteit van het eiwit wordt vertaald naar een biologische waarde (bw). Als referentie-eiwit wordt eiwit van een kippenei of eiwit van moedermelk gekozen. De eiwitstructuur van deze referentie-eiwitten komt het meest overeen met menselijk lichaamseiwit en heeft een bw van 100.
Naarmate de biologische waarde hoger is, is het eiwit voor het lichaam beter bruikbaar. Dierlijke eiwitten hebben een hogere biologische waarde dan plantaardige eiwitten. Daarom is het vooral voor veganisten belangrijk om verschillende eiwitbevattende producten naast elkaar te eten; de mix van de twee zorgt voor een verhoging in de biologische waarde. Ditzelfde gebeurt met melk en tarwe in pap. De biologische waarde komt zelfs boven de waarde van 100 uit.
Sojabonen hebben een bw van 75 en is scoort daarmee het hoogst van alle plantaardige eiwitten. Kijk maar eens naar de volgende tabel:
Product | Biological value |
Heel ei | 93.7 |
Melk | 84.5 |
Vis | 76.0 |
Rundvlees | 74.3 |
Sojabonen | 72.8 |
Witte rijst | 64.0 |
Volkorengraan | 64.0 |
MaĂŻs | 60.0 |
Gedroogde bonen | 58.0 |
Ja, allemaal leuk Carlo. Dus soja heeft een hoge bw, maar hoe smaakt die smoothie? Natuurlijk superlekker! Ik zou zeggen, test het zelf!
Het biet banaan peer sojayoghurt smoothie recept
- 1 stuk bananen
- 1 stuk peer
- 250 ml sojayoghurt
- 250 gram voorgekookte rode biet
- 100 ml water
- Doe de sojayoghurt in de blender en voeg het water toe.
- Weeg de voorgekookte rode biet af en voeg deze toe aan de sojayoghurt en het water.
- Schil de banaan, breek deze doormidden en voeg de banaan toe.
- Snijd de peer in vieren, verwijder het klokhuis en voeg deze toe aan de rest.
- Zet de blender eerst op de pulsestand en vervolgens op de smoothie stand. Blend het geheel tot een egale smoothie.
- Klaar is je biet banaan peer sojayoghurt smoothie, drink smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
kwam dit artikel tegen over de nadelen en gevaren van groene smoothies
http //gezonder-drinken nl/smoothies/nadelen-groene-smoothies/
Hoi Tessa, helaas bevat het artikel nogal wat foutjes. Misschien kun je ze wijzen op de volgende 2 artikelen zodat ze het artikel kunnen verbeteren:
https://supersnelgezond.nl/smoothies-zijn-ongezond/
https://supersnelgezond.nl/is-de-blender-het-vuur-van-de-21ste-eeuw/