• Biet banaan sinaasappel sojayoghurt smoothie

Het biet banaan sinaasappel sojayoghurt smoothie recept

Biet banaan sinaasappel sojayoghurt smoothie
Biet banaan sinaasappel sojayoghurt smoothie
Stemmen: 4
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Biet banaan sinaasappel sojayoghurt smoothie
Biet banaan sinaasappel sojayoghurt smoothie
Stemmen: 4
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingredi√ęnten
Porties: personen
Instructies
  1. Weeg de rode bieten af en doe ze in de blender.
  2. Schil de banaan en voeg deze toe aan de rode biet.
  3. Schil de sinaasappel en controleer de partjes op pitten. Voeg de schijfjes sinaasappel toe aan de bieten en de banaan.
  4. Voeg de sojayoghurt samen met het water toe.
  5. Blend het geheel tot een egale smoothie.
  6. Klaar is de biet banaan sinaasappel sojayoghurt smoothie. Drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het biet banaan sinaasappel sojayoghurt smoothie recept

Deze biet banaan sinaasappel sojayoghurt smoothie is het resultaat van de tip van Marian uit de 30 dagen uitdaging Facebookgroep. Een superlekkere “groene” smoothie. Nou ja, groen… ūüėú .

Marian¬†koos trouwens voor de ongekookte rode biet. Ook helemaal prima! Ikzelf heb toch weer gekozen voor de voorgekookte bieten, simpelweg omdat ik soms liever lui ben dan moe ūüôą . Nee, valt wel mee hoor.¬†Het is meer dat ik altijd helemaal onder het rode bietensap zit als ik¬†bieten zelf moet schillen. Vandaar dat ik de weg¬†van de minste weerstand kies en¬†voorgekookte bieten gebruik.

Rode bieten zijn weer helemaal in. De bietjes worden in mei gezaaid. Het duurt best wel even voordat ze uitgroeien tot een volwaardige biet. Juist de lage temperaturen in de herfst helpen om de smaak en zoetheid van bieten te versterken.

Door ze te oogsten met veel grond en samen te bewaren kunnen de rode bieten ook de hele winter tot april worden gekocht. Als je ze niet rauw gebruikt, dan kost het bereiden stiekem best wel wat tijd. Je moet ze schillen, vervolgens lang koken en goed uitkijken dat je geen vlekken in je kleren krijgt! Dat is de reden dat je bieten dus ook voorgekookt en -verpakt kunt  kopen. Bij het verpakken worden overigens geen conserveringsmiddelen gebruikt. Zo zijn de bietjes lekker, makkelijk te gebruiken en ook nog gezond. Voorgekookte rode bieten

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Let op! Koop dan wel deze voorgekookte rode bieten (zie het plaatje). De rode bieten uit een pot bevatten allerlei toevoegingen, zoals¬†water, natuurazijn, suiker, gemodificeerd ma√Įszetmeel, zout en aroma. De vacu√ľmverpakte rode bieten bevatten alleen rode biet. Wat mij betreft dus de beste keuze!

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik de “groene” smoothie maak¬†en met welke producten. Het¬†plaatje van de bieten heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om het¬†product te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Help mee!

Weg met overgewicht en chronische ziekten! Het is mijn doel om gezond leven makkelijk en toegankelijk te maken. Geen geneuzel in de marge, maar aandacht voor hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is gemaakt op basis van strikte regels, dat maakt waarom zo veel mensen zo veel baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je er van vindt. Dankjewel, Carlo.

 

Groene smoothie iPhone app
2017-02-20T14:35:24+00:00 Groene Smoothies|0 Comments

Leave A Comment