Bietensalade met korianderdressing
Spread the love!

Over de bietensalade met korianderdressing

Gooi al je vooroordelen over bieten over boord en probeer deze bietensalade met korianderdressing. Het is echt lekker!

Bieten hebben een beetje rare reputatie. Het is ook een aparte groente. Al dat rode vocht dat eruit loopt als je aan het snijden bent en de geur is ook extreem herkenbaar. Zet dat dus even uit je hoofd en maak deze bietensalade eens, want hij smaakt super!

Daarnaast is de bietensalade met korianderdressing ideaal als je eerder de “Sterk alkaliserende smoothie (rood)” hebt gemaakt. Daar zit namelijk 1 biet in en in dit gerecht gaan er 2. Albert Heijn verkoopt zijn geschilde en voorgekookte bieten per 3. Dus dat is mooi te plannen. De ene dag de smoothie, de andere dag de salade.

Het bietensalade met korianderdressing recept

Bietensalade met korianderdressing
Bietensalade met korianderdressing
Stemmen: 7
Score: 4.29
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Bietensalade met korianderdressing
Bietensalade met korianderdressing
Stemmen: 7
Score: 4.29
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de bieten in grove stukken.
  2. Pel de knoflook en hak deze vervolgens fijn.
  3. Snijd de peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Maak hem schoon en snijd hem fijn.
  4. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie.
  5. Fruit de rode peper en de knoflook in olie en voeg een minuut later het komijnzaad toe.
  6. Blus dit geheel af met het sinaasappelsap.
  7. Voeg hieraan vervolgens de honing toe.
  8. Haal de pan van het vuur. Doe de bieten in de pan erbij en de helft van de koriander. Schep het goed om.
  9. Breng op smaak met zout en peper.
  10. Verdeel het gerecht over de borden. Strooi de rest van de koriander (eventueel samen met het amandelschaafsel) over het gerecht.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

3 Commentaar

  1. Leuk, écht geweldig initiatief, Carlito. En… ik ga hier zekers gebruik van maken, Ga heel veel van je recepten proeven, zonder amandelen doch wel met walnoten. (Walnoten verminderen een té hoog Cholesterol (4 zelf gekraakte walnoten p/dag. Heel gezond dus!) Blij met al dat lekkers op m’n scherm. Thanks en X

    1. Hi Marja, goed te horen en geniet er van! X

      PS Walnoten zijn inderdaad ook gezond. Werken wel verzurend, maar in dit gerecht zitten genoeg alkaliserende ingrediënten. Dus het gerecht, maar dan met walnoten, blijft ook nog steeds voldoende in balans (zie de zuur-base tabel voor meer info).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *