Over de bietensalade met korianderdressing
Gooi al je vooroordelen over bieten over boord en probeer deze bietensalade met korianderdressing. Het is echt lekker!
Bieten hebben een beetje rare reputatie. Het is ook een aparte groente. Al dat rode vocht dat eruit loopt als je aan het snijden bent en de geur is ook extreem herkenbaar. Zet dat dus even uit je hoofd en maak deze bietensalade eens, want hij smaakt super!
Daarnaast is de bietensalade met korianderdressing ideaal als je eerder de “Sterk alkaliserende smoothie (rood)” hebt gemaakt. Daar zit namelijk 1 biet in en in dit gerecht gaan er 2. Albert Heijn verkoopt zijn geschilde en voorgekookte bieten per 3. Dus dat is mooi te plannen. De ene dag de smoothie, de andere dag de salade.
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
Het bietensalade met korianderdressing recept
- 2 eetlepels amandelschaafsel
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel komijnzaad
- 7,5 gram koriander
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 beetje peper
- 1 eetlepel honing
- 1/2 stuk rode peper
- 1/2 stuk sinaasappel
- 400 gram voorgekookte rode biet
- 1 beetje zout
- Snijd de bieten in grove stukken.
- Pel de knoflook en hak deze vervolgens fijn.
- Snijd de peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Maak hem schoon en snijd hem fijn.
- Zet een pan op het vuur met wat olijfolie.
- Fruit de rode peper en de knoflook in olie en voeg een minuut later het komijnzaad toe.
- Blus dit geheel af met het sinaasappelsap.
- Voeg hieraan vervolgens de honing toe.
- Haal de pan van het vuur. Doe de bieten in de pan erbij en de helft van de koriander. Schep het goed om.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel het gerecht over de borden. Strooi de rest van de koriander (eventueel samen met het amandelschaafsel) over het gerecht.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Volgens mij zijn we nu niet meer zo overtuigd van het feit dat een hoog cholesterol slecht voor je is…
Leuk, écht geweldig initiatief, Carlito. En… ik ga hier zekers gebruik van maken, Ga heel veel van je recepten proeven, zonder amandelen doch wel met walnoten. (Walnoten verminderen een té hoog Cholesterol (4 zelf gekraakte walnoten p/dag. Heel gezond dus!) Blij met al dat lekkers op m’n scherm. Thanks en X
Hi Marja, goed te horen en geniet er van! X
PS Walnoten zijn inderdaad ook gezond. Werken wel verzurend, maar in dit gerecht zitten genoeg alkaliserende ingrediënten. Dus het gerecht, maar dan met walnoten, blijft ook nog steeds voldoende in balans (zie de zuur-base tabel voor meer info).