Bleekselderij banaan paprika smoothie
Spread the love!

Over de bleekselderij banaan paprika smoothie

Dit bleekselderij banaan paprika smoothie recept was een toevalstreffer. Ik heb de leftovers gebruikt om een groene smoothie te maken en dit was het resultaat.

Het was maandagochtend en ik was vergeten om ingrediënten in huis te halen voor een groene smoothie. In de fruitschaal had ik nog bananen liggen, dus ik dacht: “Dit komt vast goed”. Ik had daar sowieso de Bananen noten smoothie mee kunnen maken. In de regel heb ik altijd wel noten in huis en amandelmelk is heel simpel zelf te maken. Dat recept zal ik binnenkort ook eens online zetten.

Maar ik zag ook nog wat bleekselderij liggen en een paprika. Bleekselderij heeft een aparte smaak en rode paprika heeft iets zoets. Net als een banaan. Dus het wordt een zoete smoothie met een aparte smaak. Ik dacht: “Ik waag de gok”.

Vaak doe ik er zelf nog wat Superfoods bij, zoals chiazaad, hennepzaad, bijenpollen, etc. Deze ochtend had ik net gesport, dus koos ik voor chiazaad en hennepzaad. Daar zitten namelijk veel eiwitten in. En eiwitten dragen bij tot een groei van de spiermassa.

Zo gezegd, zo gedaan. Op het moment dat ik mijn eerste slok nam, was ik aangenaam verrast. Ik heb de smoothie gelijk overgegoten in het “foto glas” en de camera gepakt. Met dit recept als uiteindelijk resultaat. Geniet ervan!

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het bleekselderij banaan paprika smoothie recept

Bleekselderij banaan paprika smoothie
Bleekselderij banaan paprika smoothie
Stemmen: 5
Score: 4.6
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Bleekselderij banaan paprika smoothie
Bleekselderij banaan paprika smoothie
Stemmen: 5
Score: 4.6
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Maak de bleekselderij schoon en snijd vier stengels in stukken. Doe deze in de blender.
 2. Schil de banaan en breek deze door midden. Voeg de banaan toe aan de bleekselderij.
 3. Maak de paprika schoon. Snijd hem door midden en verwijder de zaadlijsten. Snijd of scheur de paprika in grote stukken. Voeg de paprika toe aan de bleekselderij en de banaan.
 4. Voeg als laatste een groot glas water toe.
 5. Blend het geheel tot een egale groene smoothie, die rood van kleur is.
 6. Optioneel: voeg wat chiazaad en/of hennepzaad toe net als op de foto.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

6 Commentaar

 1. Dit is een van mijn favoriete smoothies! Ik houd van paprika en bleekselderij, één zoetje erbij (banaan) vind ik wel voldoende! Paprika bevat 3x zoveel vitamine C dan een Sinasappel (bron: voedingswaardetabel.nl), daarom favoriet! Dus zoek alle smoothies, hier maar bij elkaar!

  De smakelijke Groenten, Michel Smult

 2. Hallo Carlo,

  Dit recept kwam ik tegen toen ik smoothie+paprika googelde en ik heb al in de blender: chiazaadjes, 1 banaan, 2 tomaten en 1 appel. Ook heb ik nog 1 paprika en wist niet of dat lekker zou zijn. Nu ga ik de paprika er bij in doen en ben benieuwd! De volgende keer maak ik deze bleekselderij banaan paprika smoothie 😉 bedankt voor het recept.

  Met vriendelijke groet,

  Sissi

  1. Hoi Sissi,

   Graag gedaan. Ik ga die chiazaadjes, 1 banaan, 2 tomaten en 1 appel snel eens maken. Dank je wel voor de tip!

   Met hartelijke groeten,

   Carlo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.