Philips blender HR2096
Spread the love!

Blender update van 15 december 2016

Nog steeds doet deze blender het als een tierelier! 👍

Blender update van 17 juni 2015

Ik kreeg vandaag toevallig de vraag welke blender ik zou aanraden. Dat is nog steeds deze. Hij doet nog steeds goed zijn werk bij ons thuis!

Blender update van 28 april 2014

Deze blender update wilde ik even delen. Ik kom er net achter de blender die ikzelf gebruik nu ook door de consumentenbond wordt gezien als de beste koop.

Blender beste koop consumentenbond

Blender update van 30 oktober 2013

Even een korte update. Mijn blender begon na 13,5 maand te lekken bij de mesjes, het draaiende gedeelte. Net buiten de garantie. Waarschijnlijk een “maandag ochtend model” dacht ik nog. Nergens kon ik echter vinden waar dat “Problend mes onderdeel” los te krijgen was. Om die reden besloot ik de klantenservice van Philips aan te schrijven. Ik vertelde in mijn mailtje dat het helaas net buiten de garantie mis was gegaan en met de vraag waar ik dat onderdeel los zou kunnen bestellen. Dat was op een zondagavond en op dinsdag ochtend werd ik gebeld. De man van de Philips klantenservice gaf aan dat hij het heel vervelend vond dat het onderdeel net buiten de garantie stuk was gegaan en dat hij graag mijn adres gegevens zou hebben om een nieuw onderdeel gratis op te kunnen sturen ter vervanging. Top service, zo hoort het!

Waarom is een goede blender belangrijk?

Als je echt voluit van groene smoothies wilt genieten, dan is het zo fijn om een goede blender te hebben die ook echt lekkere egale groene smoothies maakt. Structuur is vaak van enorm belang bij groene smoothies en een goede blender maakt dan echt het verschil. Ook zorgt een goede blender ervoor dat je groene smoothie niet “opwarmt”. Door het snel draaien van de mesjes, zijn er nog wel eens blenders die dan warmte gaan afgeven. Met als resultaat een lauwe smoothie.

Dus wil je een mooie egale smoothie die koel blijft, dan helpt een goede blender daar zeker bij.

Wat zijn de specificaties van een goede blender?

Belangrijk is een glaze kan. Dat zorgt ervoor dat de blender achteraf goed schoon te maken is. Daarnaast gaat een glazen kan veel langer mee doordat hij niet krast en de ingredienten niet kunnen inbijten. Dat wil met plastic nogal snel gebeuren.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het lekkerste werkt een blender kan met een inhoud van minimaal 2 liter. Zeker voor 2 of meer personen. Als je veel groente in de blender doet in een te kleine kan, dan slaat alles vast. Dan mixt het geheel niet meer. Vandaar dat een grote kan fijner werkt.

Een pulse of ijsstand is ook heel fijn. Dat zorgt er in het begin voor dat je het geheel wat sneller in kleinere stukken kunt blenden. Vervolgens kun je erna overgaan op vol gas en op die manier heb je veel sneller een egale groene smoothie.

De blender van Supersnel Gezond

Ikzelf heb de “Philips blender HR2095/90“. Die heeft een vermogen van 700 Watt en dat is voldoende. Een hele goede blender en een redelijke prijs.

Goede vrienden van mij hebben de “Philips blender HR2096/00”. Die heeft net iets meer vermogen, namelijk 800 Watt en een iets geavanceerder mesje. Ook maakt deze blender iets minder lawaai. Hij is wel ietjes duurder.

Waar koop je die blender?

Ten tijde van het schrijven van dit artikel waren ze beide bij BCC.nl het gekoopst, zeker in combinatie met het feit dat BCC.nl gratis thuisbezorgd.

Nog een tip is Modern.nl. Zij zijn ook scherp geprijsd.

Wat kun je nog meer met een blender?

Een blender kun je natuurlijk ook inzetten om een mooie soep te maken. Bijvoorbeeld deze bloemkoolsoep. Een blender is echt een ideaal apparaat!

Soortgelijke Berichten

19 Commentaar

 1. Ik heb twee dagen geleden de Philips HR 2093 besteld bij Bol.com, prijs € 69,99 , maar wel gaat er nog € 10 Cashback vanaf !!! Dit kun je nog doen tot en met 2 januari !!!!! Happy New Year !!!

 2. 2 jaar geleden begonnen met deze smoothies. Philips blender HR 2096, 800 watt gekocht, was natuurlijk even afwachten of ik werkelijk echt elke dag smoothies zou gaan maken. Prijs, kwalieit is super!Elke dag gebruikt, helaas na 2 jaar en 1dag brandt de motor door. PHILIPS gebeld en uitgelegd. Zou binnen 24 uur reactie krijgen. Aangezien ik niet zonder blender ( smoothie ) kan.. Even Internet gekeken en toen toch besloten om diezelfde dag de Magimix blender te kopen 1200 watt. Gelijk gehaald.Deze nu 2 dagen in gebruik. Deze maakt minder geluid en je merkt dat hij soepeler loopt, mede door het vermogen, de smoothies zijn ook heel glad. Ideaal voor linkshandige. De kan kan er op 2 verschillende manieren op. SMOOTHIE STAND is perfect. Nu afwachten hoe lang hij het uithoudt even als Philps 2 jaar garantie, jammer dat Magimix geen langere garantie geeft ,kost toch €200,00. Toen ik thuis kwam mail van Philips dat ik kosteloos een nieuwe toe gestuurd kreeg! De oude kon ik weg doen. Super Service!!
  Voor beginners zou ik zeggen begin met dePhilips deze kost ongeveer€ 90,00 en hebben een top Service, kreeg ook al kosteloos nieuwe mesje opgestuurd, aangezien hij na 2 maanden een irritant hoog geluid maakte. Je kunt altijd nog een Magimix blender kopen als je zeker weet dat je hem veel gebruikt. Betreft de service is afwachten voor mij

 3. Hi Carlo, Ik moet in de nabije toekomst een nieuwe blender gaan kopen, want een staafmixer is ook niet alles, nadat de Princess Blender ging lekken. Als je reviews er op na kijkt komt de Philips er ook niet zo goed uit….. Heb je ondertussen meer geluiden van hardcore blendergebruikers? Of eigen ervaringen? Groetjes, Wim

  1. Hi Wim, ikzelf gebruik deze blender nog dagelijks. Mijn ouders ook en die vrienden van mij hebben ook nog steeds dezelfde. Allemaal zijn we nog steeds tevreden.

   Ik doe alleen de mesjes niet meer in de vaatwasser. Ik heb het idee dat de kogellager sneller slijt in de vaatwasser.

   Als ikzelf nu weer zou moeten kiezen dan ga ik deze Philips vergelijken met een MegaMix blender. Al denk ik, omdat die Megamix 2,5 keer duurder is, dat ik toch weer voor deze Philips zou gaan.

   Helpt dit?

   Groetjes,

   Carlo

 4. Heb vandaag de blender philips Avance HR2093/00 ontvangen, nu merk ik dat er geen stand voor smoothies op staat. Kan ik met deze toch heerlijke smoothies maken ???????( is het een miskoop?)7

  1. Hoi Lisette,

   Het is zeker geen miskoop. Je kunt starten met de ijsblokjes-stand. Die is handig omdat alles dan alvast in kleine stukjes wordt gehakt. Erna kun je blender knop gebruiken. Gewoon langzaam de snelheid opvoeren door de knop te draaien (dat is wat de smoothie knop op sommige versies automatisch doet). Op die manier krijg je heerlijke egale smoothies!

   Groetjes,

   Carlo

 5. Hoi Carlo,

  Dank voor je reactie!
  De HT is een typefout van mij 🙂
  Ik bedoel de HR..
  Wel raar dan; alleen voor een halve meter snoer een stuk duurder.

  Bedankt in ieder geval!

 6. Hoi Carlo,
  Je hebt het in het stuk over de blender van vrienden: de HR2096/00. Als ik daar op klik kom ik echter bij de HR2093/00 (ProBlend)
  De HT2096/00 bestaat echter ook (Avance).
  Welke is degene die je vrienden hebben? 🙂
  Groetjes,
  Rianne

  1. Hi Rianne,

   Oh help, Philips door de bocht :-). Er is niet veel, maar toch iets veranderd in 1,5 jaar. Het was even uitzoeken, maar ik ben eruit.

   Ze zijn hetzelfde. Het enige verschil tussen die twee is de lengte van het snoer. Althans, meer verschil kan ik niet vinden:

   http://download.p4c.philips.com/files/h/hr2096_00/hr2096_00_pss_nldnl.pdf (1 meter snoer)

   http://download.p4c.philips.com/files/h/hr2093_00/hr2093_00_pss_nldnl.pdf (1,5 meter snoer)

   De 2093 is dus de opvolger van de 2096 (met een lager nummer, dat is wel verwarrend).

   De HT2096/00 kan ik niet terugvinden, dat lijkt een tikfout van de aanbieder.

   Beantwoord dit je vraag?

   Groetjes, Carlo

 7. Ik wil beginnen met een soort van fruit/groente kuur net als de man in Sick, Fat and Nearly Dead. Alleen nu heb ik een vraag op jou site lees ik alleen maar over de Blender terwijl rebootwithJoe het vaker heeft over de Juicer. Wat is het verschil.. en wat is beter voor de fruit/groente sappen..

  Bedankt! En de groene smooties recepten zijn top!!!

  1. Hoi Lieke, de man uit Sick, Fat and Nearly Dead gebruik inderdaad een juicer. Er zijn heel veel verschillen tussen die twee, maar de belangrijkste is de volgende.

   Een juicer perst het sap uit de groenten en fruit en laat de vezels achter. Dus geen pulp. Op die manier drink je al snel zo’n 750 gram groenten en fruit. Dat heb je namelijk nodig voor een groot glas (300 ml). Je krijgt dus ongelofelijk veel vitaminen en mineralen binnen als je 3-4 glazen per dag drinkt. Eigenlijk “eet” je dan zo’n 2,25 – 3,0 kg groenten per dag.

   Met een blender behoud je de vezels. Voor een groot glas heb je ongeveer 250-300 gram groenten en fruit nodig. Dit geeft een voller gevoel door de vezels en je darmen worden heel blij van vezels. Een vrouw hoort minimaal 30 gram vezels te nuttigen en een man 40 gram.

   Ik drink een smoothie als ontbijt, daarom kies ik voor diegene uit de blender. Meer vezels, langer vol en toch een aardige dosis vitaminen en mineralen.

   Beantwoord dit je vraag?

   Groetjes, Carlo

  1. Hoi Maaike, een blender is niet geschikt om uien mee te snijden/hakken. Daarvoor heb je een ander keukenapparaat nodig met een pulse stand en s-vormig mes.

 8. Hoi
  ik wil graag een blender aanschaffen maar is een 700 watt niet te laag voor bijv rauwe broccoli ?
  Is een 1200+ watt hiervoor meer geschikt

  1. Hoi Resh, ik gebruik deze blender nu 1,5 jaar en ben er nog steeds tevreden over. De 700 Watt in combinatie met de “ijsblokjes-stand” (daarmee start ik altijd), werkt perfect. Ook voor de smoothie met rauwe broccoli. Ik heb zelf geen ervaring met een 1200+ Watt machine. Groetjes, Carlo

 9. Ik ben net dit weekend begonnen met groene smoothies en nu al verslaafd! Dus druk met recepten verzamelen waaronder die van uw site 😉 Echter heb ik jaren geleden een staafmixer gekocht en tot mijn verbazing werkt dit perfect! Er zit een apart bekertje bij waar ik gister voor het eerst amandelen mee gemalen heb en wow! Ik wist niet dat mijn apparatuur dit kon. Nu vind ik verspilling erg overbodig maar een goede groene smoothie wel weer erg belangrijk! Hoeveel toegevoegde waarde heeft een blender? Het zou inhouden dat de staafmixer weer verloren in mijn keukenkast word opgeruimd en ik weer extra apparatuur op mijn aanrecht heb staan die erg vol word naast mijn broodbak machine.. Klein keukentje. Is het echt van veel toegevoegde waarde of zal mijn staafmixer voorlopig voldoen?

  1. Beste Saph, sommige blenders zijn inderdaad uitgerust met extra accessoires zoals een apart bekertje met een “s-mesje” bijvoorbeeld. Met al die extra’s kun je inderdaad ook prima uit de voeten. Een blender heeft dan verder geen toegevoegde waarde, anders dan dat het sneller gaat met een blender. En misschien dat je wat meer stukjes overhoudt wanneer je een smoothie met een staafmixer maakt. Kortom, als je nu blij bent met de staafmixer, dan is er niet echt een noodzaak om over te stappen. Heel veel plezier gewenst met alle recepten! Carlo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.