Het boerenkool met tomaat en cannellinibonen recept

Boerenkool met tomaat en cannellinibonen
Boerenkool met tomaat en cannellinibonen
Stemmen: 11
Score: 3.36
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Boerenkool met tomaat en cannellinibonen
Boerenkool met tomaat en cannellinibonen
Stemmen: 11
Score: 3.36
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Maak eerst de saus. Dat doe je heel simpel door 100 ml kokosmelk (Fair Trade Original Kokosmelk kies ikzelf), 2 eetlepels Dijon mosterd, 70 gram tomatenpuree, beetje cayennepeper en een beetje zout te mengen. Proef even of je er misschien nog wat meer cayennepeper en zout aan toe moet voegen. Zet de saus even apart.
  2. Snijd dan de rode ui in halve maantjes. Zet een grote wok op het vuur en doe hier een eetlepel kokosolie in. Zet de wok op het vuur en fruit de ui.
  3. Laat de cannellinibonen kort uitlekken en voeg deze toe aan de rode ui. Warm de bonen even kort op.
  4. Voeg vervolgens de boerenkool toe en hussel het geheel goed door elkaar. Zodra de boerenkool gaat slinken en wat donkerder wordt van kleur, kun je de tomatenblokjes toevoegen. Hussel het geheel weer goed door elkaar.
  5. Voeg nu de saus toe en hussel het geheel nogmaals goed door elkaar.
  6. Verdeel het gerecht over de borden en klaar is je boerenkool met tomaat en cannellinibonen!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de boerenkool met tomaat en cannellinibonen

Deze boerenkool met tomaat en cannellinibonen is een supergezond, lekker en snel te bereiden gerecht. De kokosmelk geeft het een Indiaas tintje.

Er wordt veel geschreven over kokosmelk. Het voedingscentrum focust vooral op het verzadigde vet in kokos en schrijft: “Verzadigd vet staat erom bekend niet goed te zijn voor de gezondheid. Het verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. Het is dan ook het advies om kokosproducten alleen bij uitzondering te eten.”

Is verzadigd vet dan ongezond? Nee! Transvetten zijn wel schadelijk, maar verzadigd vet niet. Vet is juist vet gezond. Je hebt zowel verzadigde vetten als enkelvoudige en meervoudig onverzadigde vetten nodig. Alleen wel in de juiste verhouding. Dat is waar het gemiddeld genomen in Nederland misgaat. We eten te veel verzadigde vetten. Die zitten onder andere in vlees, kokos(olie), boter, cacao, koek, gebak, etc.

De ideale verhouding is één derde deel verzadigd vet, één derde deel meervoudig onverzadigd vet en één derde deel enkelvoudig onverzadigd vet.

Meervoudig onverzadigd vet zit vooral in plantaardige oliën zoals vette vis, walnoten, chiazaad, lijnzaad, raapzaadolie, zonnebloemolie en arachideolie.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Enkelvoudig onverzadigd vet zit in meerdere oliesoorten, zoals olijfolie, en olijven, noten, avocado’s maar komt ook veel in vis en visproducten voor.

Transvetten komen vooral voor in margarines, fast-food producten en tussendoortjes onder de noemer van geharde vetten. Veelal worden transvetten gebruikt om knapperigheid aan een product te geven, zoals bij chips en crackers, en ook om een product een goede smeerbaarheid te geven. Voorbeelden hiervan zijn de margarines, halvarines en broodsmeersels zoals hazelnootpasta.

Dit soort informatie vind je trouwens ook terug in de Cursus Gezond Slank.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.