Het boerenkool wortel salade met avocadodressing recept

Boerenkool wortel salade met avocadodressing
Boerenkool wortel salade met avocadodressing
Stemmen: 3
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Boerenkool wortel salade met avocadodressing
Boerenkool wortel salade met avocadodressing
Stemmen: 3
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe allereerst twee volle eetlepels chiazaad in een glas met het water. Laat de chiazaden even wellen. Ze zuigen dan al het water op waardoor je een soort gelei krijgt. Dat is precies de bedoeling.
  2. Doe de boerenkool in een hele grote pan of kom. De pan of kom moet zo groot zijn dat je dadelijk de salade gemakkelijk kunt husselen.
  3. Snijd vervolgens de wortels in dunne plakjes en voeg deze toe aan de boerenkool.
  4. Nu gaan we de dressing maken. Ik maak dit soort dressings altijd in de Magic Bullet. Dat komt omdat hij klein is en je tijdens het blenden het apparaat kunt schudden. Zo maak je heel snel en gemakkelijk de dressing. Heb je geen Magic Bullet, gebruik dan een staafmixer om de dressing te bereiden.
  5. Voeg de volgende ingrediënten bij elkaar: - rijpe avocado, het vruchtvlees - tahin (pasta van sesamzaad) - sojasaus - agavesiroop - knoflook, fijngehakt - komijn (poeder) - cayennepeper (chilipeper) - water
  6. Blend dit geheel tot een egale avocadodressing. Afhankelijk van de grootte van de avocado wil je misschien nog wat water toevoegen. Het is de bedoeling om de dressing zo te maken dat deze niet te dik is. De dressing moet goed kunnen mengen met de salade. Voeg ook niet te veel water toe. Het is zeker niet de bedoeling dat het zo dun als vla wordt. De avocadodressing moet blijven plakken aan de boerenkool.
  7. Schenk nu de avocadodressing over de salade, samen met de gelei van chiazaden.
  8. Hussel het geheel goed door elkaar, zodat de dressing echt volledig vermengd is met de boerenkool.
  9. Verdeel het gerecht over de borden.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de boerenkool wortel salade met avocadodressing

Deze boerenkool wortel salade met avocadodressing is echt een super gezond recept! Je kunt dit best een superfood salade noemen door alle rijke ingrediënten.

Vooral door de rauwe boerenkool. Zou je boerenkool koken, dan verlies je 60% calcium, 76% ijzer, 50% jodium, 60% vitamine C, etc. Er gaat nogal wat verloren. Maar er is zelfs nog meer.

Onderzoekers aan de universiteit van Warwick hebben in 2007 onderzocht dat het 30 minuten koken van groente het gehalte glucosinolaten flink doet afnemen. Glucosinolaten zijn stoffen die voorkomen in koolsoorten, zoals bijvoorbeeld boerenkool, broccoli, bloemkool en spruitjes. Van deze stoffen wordt gezegd dat ze het lichaam beschermen tegen kankerverwekkende stoffen.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Vandaar ook de volgende grove samenvatting van het Alkaline eetpatroon: “Eet 80% groenten, fruit en aardappelen, waarvan minimaal de helft rauw”. Er zijn nog veel meer “regels”, maar daar hoef jij je niet druk om te maken. Ik zorg dat elk recept op Supersnel Gezond voldoet aan die regels van dat eetpatroon. Zo kun jij heel gemakkelijk gezond eten.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.