Bosbessen gember pudding
Spread the love!

Over de bosbessen-gember pudding

Dit is nog eens een gezonde pudding. Deze bosbessen-gember pudding zit vol met vitamine A, B1, B2, B6, B11 en C. Ook de mineralen natrium, kalium, calcium, fosfor, magnesium, ijzer, koper en zink zijn rijkelijk vertegenwoordigd.

Het is ook nog eens alkaliserend. Dat is superhandig gezien veel mensen te veel verzurende voedingsmiddelen nuttigen. Zo trek je het zelfs met een toetje weer wat in balans.

Ook leuk om eens te serveren en dan achteraf pas te vertellen hoe je hem hebt gemaakt. Wie aan tafel zou er raden dat er helemaal geen zuivel in zit? Wie zou er raden dat er avocado in dit toetje zit? Wie gaat er raden dat hier helemaal geen toegevoegde suiker (ofwel vrije suikers) in zit? Ik gok niemand aan tafel!

Het bosbessen-gember pudding recept

Bosbessen gember pudding
Bosbessen-gember pudding
Stemmen: 4
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Bosbessen gember pudding
Bosbessen-gember pudding
Stemmen: 4
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe alle ingrediënten in een hoge grote maatbeker. Dan kun je het gemakkelijk pureren met een staafmixer, zonder dat alles eruit spat en je hele keuken onder zit.
  2. Het kan ook in een keukenmachine, maar dan moet je wel een krachtige keukenmachine hebben. Kies dan ook voor het S-mesje.
  3. Proef na het blenden of het toetje zoet genoeg is. Mocht dat niet zo zijn, dan kun je er nog een paar rozijnen of een dadel aan toevoegen.
  4. Let op, dit is voor twee personen. Het past precies in twee kleine glaasjes (11 ml) en het lijkt helemaal niet veel, maar het voedt wel enorm.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

4 Commentaar

  1. Ik stond echt versteld van de smaak en romigheid van deze pudding! Zelf heb ik het water, de rozijnen en de stroop vervangen door versgeperst ananassap en wat extra dadels. Echt een aanrader!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.