Het burrito in a bowl (low carb) recept

Burrito in a bowl low carb
Burrito in a bowl low carb
Stemmen: 16
Score: 3.44
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Burrito in a bowl low carb, ofwel een Mexiaans "prutje" zonder wrap en/of rijst. Snel en vet lekker! Kijk wel uit dat je het niet té vet maakt ;-).
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Burrito in a bowl low carb
Burrito in a bowl low carb
Stemmen: 16
Score: 3.44
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Burrito in a bowl low carb, ofwel een Mexiaans "prutje" zonder wrap en/of rijst. Snel en vet lekker! Kijk wel uit dat je het niet té vet maakt ;-).
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Doe de olijfolie in een pan.
 2. Snijd de ui in halve maantjes.
 3. Voeg het gehakt toe.
 4. Voeg de Jalapeño peperschijfjes toe.
 5. Voeg de Jonnie Boer Picadillo kruiden toe.
 6. Voeg wat zout toe.
 7. Bak het geheel totdat het gehakt uit elkaar valt en mooi bruin wordt.
 8. Voeg de zwarte bonen toe
 9. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en voeg de tomaat toe. Deze hoef je alleen maar wat op te warmen.
 10. Verdeel de bloemkoolrijst over de kommen.
 11. Voeg het gehakt met de bonen en tomaat toe.
 12. Snijd de avocado doormidden. Verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in de lengte in plakken. Lepel het vruchtvlees uit de schil en verdeel het over de kommen.
 13. Garneer het gerecht met de crème fraîche light en rasp er wat van de kaas overheen.
 14. Klaar is de burrito in a bowl low carb. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het burrito in a bowl (low carb) recept

Burrito in a bowl low carb, ofwel een Mexiaans “prutje” zonder wrap en/of rijst. Snel en vet lekker! Kijk wel uit dat je het niet té vet maakt ;-).

Over het low carb deel van de burrito in a bowl

Het gerechtje is low carb (laag in koolhydraten) omdat ik de wrap en de rijst weggelaten heb. Er zitten wel bonen in, maar die bevatten helemaal niet zo veel koolhydraten als sommigen wel eens denken. Daarbij, koolhydraten zijn niet slecht. We eten, in de regel, alleen te veel geraffineerde koolhydraten. Ofwel, te veel wit-/bruinbrood, witte pasta, witte rijst, frisdrank, vruchtensap, snoep, etc. Dat zijn de koolhydraten die je beter kunt vermijden. De ongeraffineerde koolhydraten zijn top. De verwarring rondom koolhydraten ontstaat vooral doordat er zelden onderscheid gemaakt wordt tussen die twee soorten koolhydraten. Onthoud: vermijd de geraffineerde koolhydraten.

Over het vette deel van de burrito in a bowl

Met vet is het eigenlijk niet anders. Je hebt heel veel soorten vet. Sommige zijn essentieel, andere niet. Zo is verzadigd vet, dat bijvoorbeeld in volle zuivel, vlees(waren) en boter zit, geen essentieel vet. Je hebt het niet nodig, je lichaam kan dit prima zelf aanmaken. In tegenstelling tot onverzadigde vetten zoals omega-3 en omega-6. Dat zijn wel essentiële vetten. Nu is verzadigd vet niet ongezond, maar overal waar ‘te’ voor staat is ongezond. Zo ook met verzadigd vet. Vandaar dat ik begon met de zin: “Kijk wel uit dat je het niet té vet maakt”.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Ik kies bewust voor mager gehakt, crème fraîche light en slechts een heel klein beetje 35+ kaas. Zou ik gekozen hebben voor gewoon gehakt, gewone crème fraîche en volvette 48+ kaas, dan zou dit gerecht echt te veel verzadigd vet bevatten. Deze burrito in a bowl bevat nu eigenlijk al aardig wat verzadigd vet. Dus vandaar, maak het niet te vet 😉.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.