Cannellinibonen salade met gerookte tonijn
Spread the love!

Over de cannellinibonen salade met gerookte tonijn

Deze cannellinibonen salade met gerookte tonijn is super lekker als je zelf de tonijn rookt. Je kunt de tonijn ook gewoon bakken of tonijn uit blik nemen.

Camerons rookoven rvs

Zelf roken is super makkelijk. Het kan gewoon met een rookpan die je op het fornuis plaatst onder de afzuigkap. De hoeveelheid rook is echt minimaal. Het is absoluut niet zo dat je hele huis blauw staat. Je hoeft ook maar een klein beetje rookmot te gebruiken om al een heerlijke gerookte smaak te krijgen.

Een rookpan kunnen je gemakkelijk online bestellen, bijvoorbeeld bij webwarenhuis Fonq: “Fonq rookpan“.

Natuurlijk kun je het gerecht ook maken met gebakken tonijn of tonijn uit blik. Wel raad ik het aan om het een keertje te maken met gerookte tonijn. Dat geeft het gerecht toch wel echt een unieke smaak.

Het cannellinibonen salade met gerookte tonijn recept

Cannellinibonen salade met gerookte tonijn
Cannellinibonen salade met gerookte tonijn
Stemmen: 4
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Cannellinibonen salade met gerookte tonijn
Cannellinibonen salade met gerookte tonijn
Stemmen: 4
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. We beginnen met de tonijn.
  2. Optie 1) Je gaat de verse tonijn roken. Bereid de rookpan voor. Leg de tonijn in de rookpan en rook de tonijn op laag vuur zo’n 5 minuten. Het beste werkt het om de tonijn direct uit de koelkast te roken. Dan blijft hij van binnen nog mooi rosé.
  3. Optie 2) Je gaat verse tonijn grillen. Zet de grillpan op hoog vuur. Bak de tonijn heel kort aan beide kanten. Met heel kort bedoel ik een minuutje aan beide kanten. Zo blijft de tonijn mooi rosé van binnen.
  4. Optie 3) Je kiest voor tonijn uit blik. Je hoeft niets extra’s te doen.
  5. Dan de dressing. Hak de basilicum fijn en doe deze in een kommetje. Voeg hier de 6 theelepels olijfolie, 1 theelepel appelazijn, 1 theelepel citroensap, een drupje agavesiroop en een fijngehakt teentje knoflook aan toe. Meng het geheel goed en zet even apart.
  6. Nu de salade. Spoel de cannellinibonen af en doe ze in een grote kom.
  7. Snijd vervolgens de cherrytomaatjes doormidden en voeg die toe aan de cannellinibonen.
  8. Snijd de paprika in kleine blokjes en voeg die toe aan de cannellinibonen en cherrytomaatjes.
  9. Snijd de rode ui fijn en voeg die ook toe, samen met twee eetlepels kappertjes.
  10. Hussel het geheel goed door elkaar.
  11. Maak de zak met rucola voorzichtig open aan 1 kant. Schenk er een eetlepel olijfolie in en voeg wat zout toe. Hussel de rucola goed, zodat alle blaadjes een beetje olijfolie en zout bevatten. Verdeel de rucola over de borden.
  12. Schep hier de salade van cannellinibonen bovenop.
  13. Snijd nu de tonijn in dunne plakken (als je verse tonijn hebt bereid). Leg deze bovenop.
  14. Sprenkel nu de dressing van basilicum over het geheel. Ikzelf vind dat lekkerder dan door de cannellinibonen husselen. Door het sprenkelen proef je af en toe wat dressing en dat zorgt voor een hele lekkere variatie tijdens het eten.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *