Het carpaccio van coquille met geroosterde JOYN tomaten recept

Carpaccio van coquille met geroosterde JOYN tomaten
Carpaccio van coquille met geroosterde honingtomaten
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 30 minuten
Carpaccio van coquille met geroosterde JOYN tomaten
Carpaccio van coquille met geroosterde honingtomaten
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 30 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Snijd de JOYN tomaten in partjes.
 3. Doe een eetlepel olijfolie in een ovenschaal.
 4. Leg de partjes JOYN tomaten in de schaal en zorg dat ze een beetje vet worden door de olijfolie.
 5. Strooi een beetje zout over de partjes.
 6. Scheur er wat verse oregano overheen.
 7. Zet de JOYN tomaten 30 minuten in de oven op 175 graden.
 8. Snijd de coquilles in dunne plakjes.
 9. Leg deze in een cirkel op het bord. Je serveert de coquilles dus rauw. Hetzelfde als Sashimi in Japan.
 10. Strooi een beetje zout en peper over de coquilles.
 11. Dek de borden af, bijvoorbeeld met vershoudfolie, en zet de borden even op een plek waar de coquilles op kamertemperatuur kunnen komen.
 12. Garneer de coquilles met de JOYN tomaten zodra de tomaten klaar zijn. Leg de tomatenpartjes mooi als een waaier neer.
 13. Sprenkel er eventueel nog een klein beetje extra olijfolie overheen.
 14. Serveer het gerecht direct.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het carpaccio van coquille met geroosterde JOYN tomaten recept

Looye Kwekers vroeg mij of ik hun tomaten in het zonnetje wilde zetten. Gezien ik houd van mooie producten, vond ik het een leuk idee om eens een mooi recept te bedenken met een van hun kwaliteitsproducten. Voor de tijd en energie die ik in dit recept en het verhaal heb gestoken, heb ik een vergoeding gekregen. Hierdoor valt het in de categorie “gesponsorde post”.

Jacobus Looije begon in 1946 een groenteteeltbedrijf op een kleine strook grond in het Westland. Sinds die tijd is Looye Kwekers uitgegroeid tot een van de bekendste en meest geliefde tomatenkwekers van Nederland, Duitsland en België. Voorheen waren de tomaten alleen te koop bij de groentespeciaalzaak, maar nu ook bij de Albert Heijn.

JOYN tomatenLooye Kwekers noemen alleen de beste tomaten van de oogst uit hun kassen Honingtomaat of JOYN tomaat. De tomaten die deze status net niet gehaald hebben, brengen ze onder een ander label op de markt. Het is dus echt een kwaliteitsproduct. Dat merk je niet alleen aan de prijs, maar ook echt aan de smaak. De smaak is stevig en vol.

Er wordt ook heel veel aandacht aan de groei gegeven. Ze letten overal op. De juiste voeding, de juiste temperatuur, de bestuiving met behulp van hommels, het plukken met de hand, tot aan de mooie verpakking. Op die manier behalen ze die hoge kwaliteit.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Dit is ook de reden dat ik een gerecht bedacht dat bestaat uit slechts een paar pure, mooie en ingrediënten van goede kwaliteit. De JOYN tomaten kregen de hoofdrol en zij zijn dan ook de helden van dit gerecht. Ze hebben de rauwe coquilles als interessante tegenspeler gekregen. Dit geheel heb ik aangevuld met alleen maar wat verse oregano, een goede olijfolie en wat peper en zout. Meer heb je niet nodig wanneer je met kwaliteitsproducten werkt. Het is een exclusief voorgerecht geworden dat je met trots kunt serveren. Het ziet er niet alleen fantastisch uit, het smaak ook bijzonder lekker.

Doordat ik de JOYN tomaten in de oven bereid, wordt de smaak van de tomaten nog mooier en intenser. Echt wel wat anders dan een regulier waterbommetje. Zo lekker dat ik moest uitkijken dat ik er niet te veel van snoepte alvorens ik het gerecht serveerde 🙈.

Even nog een bewaartip. Bewaar de JOYN tomaten niet in de koelkast, maar gewoon op een donkere en koele plek. In de koelkast zouden ze een deel van hun mooie smaak verliezen.

PS kijk zelf ook eens rond op de website van Looye Kwekers, erg tof om te zien hoe gepassioneerd ze zijn over hun producten.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je er van vindt. Dankjewel, Carlo Kool.