Het courgette avocado paprika smoothie recept

Courgette avocado paprika smoothie
Courgette avocado paprika smoothie
Stemmen: 5
Score: 3.8
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Courgette avocado paprika smoothie
Courgette avocado paprika smoothie
Stemmen: 5
Score: 3.8
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de courgette in dikke plakken. Doe deze in de blender.
  2. Snijd de avocado doormidden. Verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil. Voeg dit toe aan de courgette.
  3. Maak vervolgens de paprika schoon. Snijd hem doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Snijd hem nog even in grove stukken en voeg deze ook toe aan de blender.
  4. Voeg als laatste een groot glas water toe en een heel klein beetje zout. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale groene smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de courgette avocado paprika smoothie

Deze courgette avocado paprika smoothie is een hartige groene smoothie. Waarom hartig? Er zit geen fruit in deze groene smoothie. Alleen maar groenten.

Een paprika in je smoothie is echt ideaal voor je vitamine C inname. Een sinaasappel bevat (per 100 gram) 51 mg vitamine C. Een paprika bevat (per 100 gram) 150 mg vitamine C! Dat is dus drie keer zoveel per 100 gram.

Vitamine C of ascorbinezuur is veruit de bekendste vitamine. Hij komt ook vaak terug op de lijst van de toegestane gezondheidsclaims voor levensmiddelen die is vastgesteld door de Europese Unie.

Ook in de verhalen van vroeger komt de vitamine C vaak terug. Denk maar aan de zeelieden en scheurbuik. Scheurbuik wordt veroorzaakt door een tekort aan vitamine C.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Vitamine C is echter niet bestand tegen zuurstof. Vitamine C kan slecht tegen daglicht. Het gehalte aan vitamine C gaat snel achteruit door o.a. snijden en koken van groente en fruit.

Volgens de studie gewichtsconsulent, is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid 70 mg per dag. Sporters hebben meer vitamine C nodig. Voor sporters wordt meer dan 500 mg per dag geadviseerd. Een overschot aan vitamine C plas je uit. Vitamine C behoort tot de “in water oplosbare vitamine” net als vitaminen B, foliumzuur en biotine (vitamine H).

Bij een langdurig ernstig tekort aan vitamine C krijgt men last van verminderde weerstand, slapeloosheid, grote vermoeidheid en reumatische klachten. Uiteindelijk ontstaat vertraagde wondgenezing en scheurbuik. Zo zie je maar dat vitamines en mineralen echt heel erg belangrijk zijn voor de mens. Eet dus voldoende groeten en fruit, dan krijg je voldoende vitamine C binnen.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.