Courgette banaan ananas kokosmelk smoothie
Spread the love!

Over de courgette banaan ananas kokosmelk smoothie

Deze courgette banaan ananas kokosmelk smoothie zou eigenlijk verboden moeten worden, zo lekker! Dat komt vooral door de combinatie tussen vet en zoet.

Er wordt veel geschreven over kokosmelk. Het voedingscentrum focust vooral op het verzadigde vet in kokos en schrijft: “Verzadigd vet staat erom bekend niet goed te zijn voor de gezondheid. Het verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. Het is dan ook het advies om kokosproducten alleen bij uitzondering te eten.”

Is verzadigd vet dan ongezond? Nee, dat is het niet. We eten er alleen veel te veel van. Dat is waar het gemiddeld genomen in Nederland misgaat. We eten te veel verzadigde vetten. Die zitten onder andere in vlees, kokos(olie), boter, kaas, cacao, koek, gebak, etc. Daarom stuurt het Voedingscentrum zo op verzadigd vet, met een ongezond eetpatroon eet je er heel snel te veel van.

Met 4 boterhammen met kaas en een glas melk als ontbijt en lunch en ‘s avonds een stampot met spekjes en rookworst heb je al 50% te veel verzadigd vet binnengekregen. Ook 2 keer de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid zout trouwens. En dat komt echt niet alleen door de spekjes, die hebben maar een heel klein aandeel.

Transvetten zijn wel schadelijk, maar verzadigd vet in een normale hoeveelheid dus niet. Vet is juist vet gezond. Je hebt zowel verzadigde vetten als enkelvoudige en meervoudig onverzadigde vetten nodig. Alleen wel in de juiste verhouding! De ideale verhouding is één derde deel verzadigd vet, één derde deel meervoudig onverzadigd vet en één derde deel enkelvoudig onverzadigd vet.

Kokosmelk in een smoothie geeft een extra verzadigend gevoel. Ik kies er wel voor om slechts 150 ml kokosmelk te gebruiken en deze aan te lengen met 150 ml water. Verzadigd vet is dus niet slecht, maar wel met mate. Dat geldt dus ook voor de hoeveelheid kokosmelk.

Kokosmelk is trouwens niet het vocht dat in de kokosnoot zit. Dat heet namelijk gewoon kokoswater. De kokosmelk wordt gemaakt door het geraspte witte vruchtvlees van de kokosnoot te mengen en te kneden met water. Daarna wordt het mengsel uitgeknepen en ontstaat er kokosroom, oftewel santen. Als je het proces herhaalt en het mengsel weer uitknijpt, krijg je kokosmelk.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Voor dit recept gebruik ik 150 ml kokosmelk van Fair Trade Original Kokosmelk. Daar zitten namelijk zo min mogelijk toevoegingen in.

Het courgette banaan ananas kokosmelk smoothie recept

Courgette banaan ananas kokosmelk smoothie
Courgette banaan ananas kokosmelk smoothie
Stemmen: 6
Score: 4.83
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Courgette banaan ananas kokosmelk smoothie
Courgette banaan ananas kokosmelk smoothie
Stemmen: 6
Score: 4.83
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Snijd de courgette in dikke plakken en doe deze in de blender.
 2. Schil de banaan en breek deze in tweeën. Voeg de banaan toe aan de courgette.
 3. Maak de ananas schoon of kies voor voorgesneden ananas. Snijd de ananas in stukjes en voeg deze toe aan de courgette en de banaan.
 4. Voeg als laatste de 150 ml kokosmelk en de 150 ml water toe en zet de blender op de ijsblokjes stand. Zet de blender daarna op de smoothie stand en blend het geheel tot een egale courgette banaan ananas kokosmelk smoothie. Klaar is je groene smoothie!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

11 Commentaar

 1. Hoi hoi

  Wat een leuke receptjes staan erop! En zo simpel ook?
  Mijn zoontje van 1,5 eet slecht tot geen groente dus morgen zo’n lekkere smoothie proberen! Ben benieuwd wat hij ervan vind!

  Groetjes Germaine

 2. Hoi Carlo,

  Ik heb deze smoothie maar dan alleen de cougette, banaan en ananas gemaakt. Deze is echt super lekker! Bedankt voor het recept.

  Ik heb de app gelijk maar ff gedownload 😉

  1. Hi Thea,

   Ja maar natuurlijk! Die standen maken het iets makkelijker, maar zonder die standen kun je ook prima een smoothie met je blender maken.

   Fijne zondag nog,

   Carlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *