Over het courgetti met pesto en kip recept

Courgetti is niet alleen hip, het is ook gezond en superlekker. Vooral in dit gerecht, de courgetti met pesto en kip. Met natuurlijk huisgemaakte pesto :-D.

Dit is weer zo’n heerlijk koolhydraatarm recept. Niet dat ik tegen koolhydraten ben, die heb je namelijk ook gewoon nodig, maar het vervangen van pasta door groente juich ik natuurlijk wel toe! Zeker in een tijd waarin 95% van de Nederlanders de 2 ons groenten per dag niet haalt en de ondergrens, sinds begin 2016, zelfs al op 2,5 ons groenten ligt.

Met dit gerecht red jij die ondergrens op je sloffen 👍. Alleen dit gerecht bevat namelijk al 325 gram groenten per persoon. Hoe cool is dat? 😍

Maar uh, Carlo… Smaakt het dan ook nog een beetje? Jazeker, het is superlekker! De pesto is supersimpel te maken, maar smaakt briljant. Voor de kip heb ik gekozen voor kippendijen. Die zijn iets vetter vergeleken bij gewoon kipfilet. Dat zorgt ervoor dat dit gerecht net dat beetje extra smaakt krijgt. Verder kruid ik de kip gewoon lekker simpel. Beetje oregano, peper en zout. Soms kan simpel zo lekker zijn.

Ik zou zeggen, maak deze courgetti met pesto en kip snel een keertje en laat me weten wat je er van vindt.

Het courgetti met pesto en kip recept

Courgetti met pesto en kip
Courgetti met pesto en kip
Stemmen: 27
Score: 3.89
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Courgetti met pesto en kip
Courgetti met pesto en kip
Stemmen: 27
Score: 3.89
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Zet een pan met water op het vuur. Hier koken we straks kort de courgetti in.
 2. De pesto maak je door de basilicum, knoflook, eetlepels olijfolie, Pecorino kaas, pijnboompitten, peper en zout te blenden.
 3. Ik gebruik hiervoor een hulpstuk van de staafmixer, een beker met een s-mesje.
 4. Zet de pesto even apart.
 5. Maak een marinade door de oregano met een theelepel olijfolie te mengen in een kom. Voeg hier wat peper en zout aan toe.
 6. Snijd de kippendijen in blokjes. Doe de kip in de kom met de marinade en hussel het geheel goed door elkaar.
 7. Bak de kip vervolgens mooi bruin.
 8. Halveer ondertussen de cherrytomaten.
 9. Als de kip bijna klaar is, kook dan de courgetti. Doe dit heel kort en niet langer dan 1 minuut.
 10. Giet de courgetti af in een vergiet en schud een aantal keer, zodat er zo min mogelijk vocht achter blijft. Doe de courgetti terug in de pan, maar zet de pan niet meer op het vuur.
 11. Draai het vuur onder de kip omlaag en voeg de cherrytomaten toe. Het doel is om de cherrytomaten kort te verwarmen.
 12. Voeg nu de pesto toe aan de courgetti en hussel het geheel goed door elkaar.
 13. Verdeel de courgetti over de borden.
 14. Schep hier de kip met de cherrytomaten bovenop.
 15. Klaar is je courgetti met pesto en kip. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Diëten focussen op hetgeen ze uniek maakt, niet op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Daarom werken diëten niet of slechts tijdelijk. Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Hoe werkt het dan wel? De harde realiteit is dat afvallen niet leuk is, maar... het is wél mogelijk. Ben je klaar met het gejojo? Wil je nu eindelijk blijvend resultaat? Ben je klaar voor een no-nonsense aanpak? Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.