Spread the love!

Over het garnalen met witte bonen en sinaasappel recept

Dit garnalen met witte bonen en sinaasappel recept is supersimpel. Jamie Oliver kookt tegenwoordig ook met slechts 5 ingrediënten. Ik dacht: kan ik dat ook?

Ja hoor! Net als Jamie, tel ik olie, zout en peper niet mee. Wanneer je het zo bekijkt, dan bestaat dit gerecht inderdaad uit slechts 5 ingrediënten. Gewoon pure smaken, geen kruiden, maar wel superlekker!

Maar is dit gerecht wel echt koolhydraatarm? Het bevat bonen en daar zitten koolhydraten in. Het bevat ook nog eens fruit, namelijk sinaasappel. Een sinaasappel bevat toch ook koolhydraten? Klopt. Beide producten bevatten inderdaad koolhydraten. Sterker nog, rode paprika bevat zelfs 6,5 gram koolhydraten per 100 gram. Toch valt dit recept in de categorie “koolhydraatarm”.

Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat koolhydraatarm eigenlijk inhoudt. Ik schreeft hier enige tijd geleden een stuk over: Koolhydraatarm dieet. Wanneer je dit stuk leest, dan wordt duidelijk dat het niet is vastgelegd hoeveel koolhydraten een koolhydraatarm recept mag bevatten. Er is geen universele definitie van koolhydraatarm. Kijk je dan naar de definitie van de American Academy of Family Physicians, dan is koolhydraatarm in ieder geval minder dan 100 gram koolhydraten per dag.

Dit gerecht bevat 25 gram koolhydraten. Binnen deze context is dat dus helemaal niet zo veel en past dit gerecht prima binnen een koolhydraatarm dieet. Zelfs al zou je dit gerecht als ontbijt, lunch én avondeten eten, dan zit je nog steeds onder die 100 gram koolhydraten.

Misschien wel het allerbelangrijkste, dit garnalen met witte bonen en sinaasappel gerecht is vooral erg simpel, erg lekker én gezond. Enjoy!

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het garnalen met witte bonen en sinaasappel recept

Garnalen met witte bonen en sinaasappel
Stemmen: 22
Score: 3.95
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Garnalen met witte bonen en sinaasappel
Stemmen: 22
Score: 3.95
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd eerst de rode paprika in blokjes.
  2. Snijd vervolgens de sinaasappel in kleine stukjes.
  3. Doe de olijfolie in een grote wok en zet deze op het vuur.
  4. Voeg de grote garnalen toe. Strooi er wat zout en peper over en wok de garnalen totdat ze beginnen te verkleuren.
  5. Voeg dan de zeekraal toe en wok het geheel nog even kort.
  6. Voeg vervolgens de cannellinibonen toe, samen met de rode paprika en de sinaasappel.
  7. Verwarm het geheel kort en verdeel het gerecht over de kommen.
  8. Klaar is het garnalen met witte bonen en sinaasappel gerecht. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.