Het gehaktschotel met couscous van bloemkool recept

gehaktschotel met couscous van bloemkool
Gehaktschotel met couscous van bloemkool
Stemmen: 12
Score: 3.75
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
gehaktschotel met couscous van bloemkool
Gehaktschotel met couscous van bloemkool
Stemmen: 12
Score: 3.75
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Voor dit recept is een keukenmachine handig. Het kan ook zonder, maar de bloemkool tot couscous hakken met de hand, duurt waarschijnlijk te lang om het gehele recept binnen 15 minuten te kunnen bereiden.
  2. Ik kreeg laatst een tip. Heb je geen keukenmachine, gebruik dan een ouderwetse rasp om de bloemkool tot couscous te maken. Werkt top!
  3. Snijd de roosjes van de bloemkool los van de steel. Doe kleine beetjes in een keuken machine en hak het kort en voorzichtig tot kruimels. Als je het te lang in de keukenmachine doet, wordt het te fijn. Zet de couscous van bloemkool even apart.
  4. Snijd de paprika door midden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika vervolgens in blokjes. Snijd erna ook de halve courgette in blokjes. Laat deze nog even apart staan, los van de couscous van bloemkool.
  5. Hak nu een teentje knoflook fijn en zet een steelpan op het vuur. Doe hier een scheutje olie in en doe er het (lams)gehakt met de knoflook in. Rul het (lams)gehakt. Zodra het (lams)gehakt bijna bruin is kun je de groente toevoegen.
  6. Voeg de groente toe en bak het geheel nog 1 minuut. Breng het geheel op smaak door de gemalen komijn- en korianderzaad toe te voegen. Samen met wat peper en zout.
  7. Je kunt er voor kiezen om de couscous van bloemkool even kort mee te bakken. Ikzelf vind het lekkerder om het op mijn bord te mengen.
  8. Snijd de bosui in ringetjes en garneer het gerecht met de bosui.
  9. Verdeel de couscous van bloemkool over de twee borden en schep hierop het (lams)gehakt met de groente.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de gehaktschotel met couscous van bloemkool

Dit gehaktschotel met couscous van bloemkool recept is snel te bereiden en een super gezond gerecht. Veel groente, vol vitamine en mineralen. Erg lekker!

Maar waarom zou je nu couscous willen maken van bloemkool er niet gewoon couscous kopen? De reden waarom ik in dit gerecht gekozen heb voor couscous van bloemkool, is omdat er ook vlees in zit. En volgens het Alkaline eetpatroon, waar alle recepten op gebaseerd zijn, is het verstandiger om géén proteïnerijk voedsel (vlees, vis, gevogelte en zuivel) met zetmeelrijke koolhydraten (aardappelen, brood, tarwe producten en graanproducten) te combineren. Op deze manier is het niet het geval. Het recept bestaat uit alleen maar groente en vlees.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.