Gevulde avocado met tonijn
Spread the love!

Over gevulde avocado met tonijn

Deze gevulde avocado met tonijn is echt super, super lekker! En je kunt het gerecht ook mooi opmaken en dan serveren als een sjiek voorgerecht. Maak dan simpelweg de helft per persoon. Avocado vult namelijk best wel en een hele avocado als voorgerecht is echt te veel.

Vind je het als totale lunch maaltijd te weinig? Server er dan een groene salade bij met een dressing van olijfolie, citroensap en een beetje peper en zout.

Twee tips:

 • Rijpe avocado’s vind je tegenwoordig bij de Albert Heijn;
 • Witte tonijn in blikjes van 100 gram kun je zeker bij de Lidl vinden.

Avocado’s worden steeds meer gegeten in Nederland. In de supermarkt is het een vrucht met de grootste omzetgroei in de afgelopen tijd, blijkt uit cijfers van marktonderzoeker IRI.

Het afgelopen jaar, 2016, werd in supermarkten steeg de omzet van avocado’s met 33 procent. De omzetstijging wordt hoofdzakelijk veroorzaakt doordat er meer avocado’s werden vekrocht. Van een prijsstijging is volgens het onderzoeksbureau nauwelijks sprake. Het IRI schrijft de groeiende populariteit van de avocado toe aan het gezonde imago. De Nederlandse consument focust steeds meer op gezondheid en gezonde ‘superfoods’, zegt het bureau. Avocado valt in die categorie.

Ga nu niet ineens elke dag avocado’s eten, want het is net zoals met alles: met mate is gezond. Dat geldt ook in dit geval.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het gevulde avocado met tonijn recept

Gevulde avocado met tonijn
Gevulde avocado met tonijn
Stemmen: 20
Score: 4.4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Gevulde avocado met tonijn
Gevulde avocado met tonijn
Stemmen: 20
Score: 4.4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Snijd de bleekselderij en bosui in kleine stukjes.
 2. Snijd eerst een dun plakje af van de citroen. Snijd dat plakje weer in tweeën. Die kun je later gebruiken als garnering.
 3. Pers de halve citroen uit en pluk de koriander blaadjes van de steeltjes.
 4. Pak een grote kom en doe hier de tonijn, bleekselderij, bosui, amandelschaafsel, citroensap en koriander blaadjes. Mix het geheel goed.
 5. Let op, snijd de avocado pas vlak voor het uitserveren. Als je dit te lang van te voren doet, loop je het risico dat het vruchtvlees bruin wordt.
 6. Snijd de avocado door midden en verwijder de pit. Mocht het een klein pitje zijn, dan heb je weinig ruimte om te vullen met de tonijn salade. Kies er dan voor om de avocado een klein beetje uit te lepelen en meng dat beetje vruchtvlees dan door de salade. Dan kun je meer salade kwijt in de avocado.
 7. Vul beide avocado delen met de mix en garneer met het schijfje citroen en een blaadje koriander.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

 1. Deze is zó lekker dat ik het bijna niet bij eentje kan houden..heb m’n bord er bij afgelikt haha.
  Thanx weer Carlo! Wat een feest om zo lekker te kunnen/mogen eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *