Griekse salade
Spread the love!

Over de Griekse salade

Deze Griekse salade is bekend en geliefd over de hele wereld. Diegenen die het geluk gehad hebben om deze Griekse salade te eten in Griekenland, weten hoe lekker hij is. Dit recept voor een Griekse salade helpt je dat moment herinneren. De truc is om aandacht te besteden aan de kleine details, die het zo geweldig maken.

Met de kleine details bedoel ik dingen zoals het vinden van de rijpste tomaten, goede Griekse olijfolie, mooie olijven, romige feta en heerlijke kruiden. Dat maakt de Griekse salade zo lekker, het werken met mooie producten. Zo maak je de lekkerste Griekse salade.

Heb jij hem wel eens gegeten in Griekenland?

De Griekse salade bereiden

Griekse salade
Griekse salade
Stemmen: 14
Score: 4.14
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Griekse salade
Griekse salade
Stemmen: 14
Score: 4.14
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Het is extra leuk en lekker om verschillende vormen en maten te hebben in deze Griekse salade, dus snijd de grotere tomaat in plakjes, en halveer de cherrytomaatjes. Doe alle tomaten in een grote slakom. Op die manier heb je veel verschillende effecten, alleen al door de tomaten in verschillende grootte te snijden.
  2. Snijd de ui zeer flinterdun en voeg deze toe aan de tomaten.
  3. Kras een vork langs de zijkanten van de komkommer, zodat je diepe groeven in de schil krijgt en snijd hem erna in dikke plakken. Dit geeft ook weer een extra effect aan de Griekse salade. Hiermee beïnvloed je ook weer de structuur.
  4. Snijd de paprika door midden en maak hem schoon. Snijd hem vervolgens in dunne reepjes. Voeg deze toe aan de tomaat, ui en komkommer.
  5. Verscheur de muntblaadjes en doe deze samen met de zwarte olijven en de kruiden (dille en oregano) bij de rest van de Griekse salade.
  6. Maak in een kommetje de dressing voor de Griekse salade. Doe in het kommetje een snufje zout, de appelazijn en de extra vergin olijfolie. Klop het geheel goed door elkaar en giet het erna over de salade. Hussel het geheel goed door elkaar.
  7. Verdeel het over de borden en garneer het met de feta of geitenkaas. Klaar is je Griekse salade!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.