Italiaanse hartige smoothie
Spread the love!

Over de Italiaanse hartige smoothie

In deze Italiaanse hartige smoothie zit geen fruit, vandaar dat ik hem een hartige groene smoothie noem. Toch smaakt hij een ook beetje zoet, erg lekker!

Waarschijnlijk heb je het al door, voor deze groene smoothie heb ik mij laten inspireren door Italiaanse pastasaus recepten. Toch kun je dit recept niet meer als pastasaus inzetten, het is daarvoor al te veel een groene smoothie recept geworden. Nu kun je denken: “Ik ga ‘s ochtends echt geen pastasaus drinken!” Wees gerust, dat is het echt niet meer :-).

Het is echt een lekkere hartige groene smoothie geworden, die ook een klein beetje zoet smaakt. Je zou hem hartiger kunnen maken door een beetje zout toe te voegen, maar dat is in dit geval niet nodig. Ik gebruik in dit recept Taggiasche olijven. Deze zorgen voor voldoende zout qua smaak in deze groene smoothie. Mocht je voor andere zwarte olijven hebben gekozen, dan zou een klein beetje zout de smaak nog wel een boost kunnen geven.

Ik zeg: “test hem zelf!” Deze groene smoothie vind ikzelf ook weer echt lekker, anders zou ik hem niet op deze site zetten. Daarbij is het een ideale smoothie. Hij bevat relatief weinig kcal, maar zit wel boordenvol essentiële vitamine, mineralen en vezels.

Het Italiaanse hartige smoothie recept

Italiaanse hartige smoothie
Italiaanse hartige smoothie
Stemmen: 6
Score: 4.17
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Italiaanse hartige smoothie
Italiaanse hartige smoothie
Stemmen: 6
Score: 4.17
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de courgette in stukken en doe deze in de blender.
  2. Maak de rode paprika schoon en snijd deze ook in stukken. Doe de paprika bij de courgette in de blender.
  3. Snijd de tomaat doormidden, verwijder het kroontje en voeg deze ook toe.
  4. Voeg vervolgens de 70 gram tomatenpuree toe en een eetlepel Taggiasche olijven. Dat zijn ongeveer 10 van die kleine zwarte olijven.
  5. Doe de 7,5 gram basilicum erbij en een groot glas water.
  6. Ze de blender eerst op de ijsblokjesstand. Zodra alles is fijngehakt kun je de blender op de smoothie stand zetten. Blend het geheel tot een egale groene smoothie en klaar is je Italiaanse hartige smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

    1. Superleuk om te lezen dat je zo veel verschillende dingen uitprobeert en natuurlijk ook supertof dat zo veel in de smaak valt! Dankjewel weer voor het leuke berichtje 👍.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.