Komkommer avocado kiwi smoothie
Spread the love!

Over de komkommer avocado kiwi smoothie

Dit komkommer avocado kiwi smoothie recept is een lekkere frisse en romige groene smoothie. Boordevol mineralen, vitamine en gezonde vetten. Gezonde start!

Avocado zit ook vol met het mineraal Kalium. Per 100 gram avocado zit er 450 mg kalium in. Daarmee is de avocado een rijke bron net als kikkererwten, broccoli en verschillende peulvruchten.

Waar is Kalium nu goed voor? Welnu, Kalium draag onder andere bij tot:

 • de nor­male werking van het ze­nuwstelsel;
 • een normale werking van de spieren;
 • de in­standhouding van de nor­male bloeddruk.

Gezond spul dus en ideaal voor in een groene smoothie. De avocado werkt net als banaan, als een soort bindmiddel. Met avocado in je groene smoothie, krijg je een mooie romige smoothie. Met de hoeveelheid water kun je vervolgens de dikte van de groene smoothie sturen.

En avocado heeft nog meer voordelen. Er zitten bijvoorbeeld ook eiwitten in avocado. Veel mensen denken bij eiwitten alleen aan de dierlijke eiwitten, maar je hebt ook plantaardige eiwitten. Gemiddeld hebben gezonde mensen per kilogram lichaamsgewicht 0,8 gram eiwit per dag nodig. Dat komt neer op zo’n 56 gram eiwit voor iemand van 70 kilo.

Verder hebben duur- en krachtsporters wat meer eiwit nodig. Duursporters hebben circa 1,2 tot 1,4 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht per dag nodig. Krachtsporters hebben circa 1,7 tot 1,8 gram per kilo lichaamsgewicht nodig.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het komkommer avocado kiwi smoothie recept

Komkommer avocado kiwi smoothie
Komkommer avocado kiwi smoothie
Stemmen: 35
Score: 3.66
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Komkommer avocado kiwi smoothie
Komkommer avocado kiwi smoothie
Stemmen: 35
Score: 3.66
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Snijd de komkommer in dikke plakken. Doe deze in de blender.
 2. Snijd de avocado door midden en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil en doe het vruchtvlees ook in de blender.
 3. Snijd vervolgens ook de kiwi’s door midden en lepel het vruchtvlees voorzichtig uit de schil. Dit vruchtvlees kun je ook weer in de blender doen, samen met de komkommer en de avocado.
 4. Voeg als laatste een groot glas water toe aan het geheel en zet de blender aan. Meng het geheel tot een egale groene smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

8 Commentaar

 1. Heb je dit zelf geproefd?! Ik wel zojuist, niet te drinken! Veel te scherp door de kiwi, vet door avocado en de komkommer voegt niks toe. Sorry, maar dit is echt niet lekker, er zijn shakes die gezond zijn, maar ook te drinken. Dit is er niet eentje.

  1. Hi Tessa, wat jammer dat deze zo tegen viel. Natuurlijk heb ik deze zelf geproefd. Ik maak alle recepten zelf, fotografeer ze en eet en drink alles. Sommige kiwi’s kunnen inderdaad scherp van smaak zijn. De mate van rijpheid is ook van invloed. Hopelijk valt het volgende recept wel weer in de smaak ❤️👍.

   1. Tips:
    – neem rijpe kiwi’s
    – vervang 1/5 van de komkommer door een klein (!) handje druiven
    -voeg een paar blaadjes munt toe

    Zo komt de smaak goed in balans

  1. Oei, dat is niet de bedoeling. Ik hoop dat jullie andere smoothies vinden die jullie wel lekker vinden. Gelukkig staan er genoeg 😉

 2. ik heb zelf het sap van 3 sinaasappels en het sap van 1 citroen en het geeft het een lekkere zoete maar toch verfrissende smaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *