Komkommer banaan en nectarine smoothie
Spread the love!

Over de komkommer banaan en nectarine smoothie

Deze komkommer banaan en nectarine smoothie laat je de ochtend zingend beginnen: “Summertime, and the living is easy”.

Het is zo’n lekkere lichte smoothie. Een beetje zoet zelfs.

Ikzelf voeg er in de regel wat Chia zaden aan toe.

Wikipedia over Chia zaden: “In 28 gram (1 ounce) gedroogd chiazaad zit 9% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) proteïne (4 g), 13% van de ADH vet (9 g) (waarvan 57% alfalinoleenzuur) en 42% van de ADH aan voedingsvezel (11 g), bij een dagelijkse inname van 2000 calorieën. Daarnaast ook nog 18% ADH calcium, 27% ADH fosfor en 30% ADH mangaan. De zaden bevatten fosfor, mangaan, calcium, kalium en natrium in hoeveelheden vergelijkbaar met andere eetbare zaden, zoals lijnzaad of sesamzaad”.

Met die Chia zaden geef je een smoothie, net zoals deze komkommer banaan en nectarine smoothie, extra elementen. Schrik niet van de 13% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vet. Het zijn de goede Omega-3 vetzuren. Sterker nog, de Chia zaden zijn een van de rijkste plantaardige bronnen voor Omega-3 vetzuren.

Omega-3 valt binnen de categorie essentiële vetzuren. Dat zijn vetzuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken uit andere vetzuren, terwijl het lichaam ze wel nodig heeft om normaal te kunnen functioneren. Dit betekent dat ze via de voeding moeten worden ingenomen. In feite gaat het hier dus om een soort van vitamines.

De geweekte zaadjes zijn gelei-achtig van aard. Dat zie je ook wanneer ze met vocht in aanraking komen.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het komkommer banaan en nectarine smoothie recept

Komkommer banaan en nectarine smoothie
Komkommer banaan en nectarine smoothie
Stemmen: 6
Score: 3.83
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Komkommer banaan en nectarine smoothie
Komkommer banaan en nectarine smoothie
Stemmen: 6
Score: 3.83
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de komkommer in dikke plakken.
  2. Pel de banaan en breek deze in twee stukken.
  3. Ontpit de nectarine en doe alles bij elkaar in de blender.
  4. Schenk hier een glas water bij en wanneer het hartje zomer is kan het lekker zijn om er ook wat ijsklontjes bij te doen.
  5. Blend het geheel tot een egale smoothie.
  6. Schenk het uit in 2 grote glazen en doe, optioneel, bij elk glas een eetlepel Chia zaden. Roer die goed door de smoothie heen.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

  1. En zeggen dat ik eigenlijk echt niet graag komkommer eet! Na een BBQ heb ik dat echter altijd wel over en dit is een ideale (en gezonde) oplossing. Heel erg licht en best zoet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *