Komkommer banaan pruimen smoothie
Spread the love!

Over de komkommer banaan pruimen smoothie

Deze komkommer banaan pruimen smoothie is weer zo’n lekkere frisse en lichte groene smoothie. Lekker zoet maar wel gezond, vol vitaminen, mineralen en vezels.

Ik leg altijd graag de focus op wat wel werkt. Vandaar dat ik vaak het volgende zinnetje gebruik: “Belangrijk zijn essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en vezels”. Dat is iets waarvan iedere voedingsdeskundige vindt dat het inderdaad gezond is.

Dat vind ik belangrijk in deze tijd waarin zoveel ruis ontstaat rondom voeding. Niet dat tegenstanders van iets nooit gelijk hebben, dat hebben ze vaak juist wel. Dat maakt het ook zo verwarrend. Neem bijvoorbeeld rauwe groenten. Je kunt zeggen dat het gezond is, omdat er door koken essentiële voedingsstoffen verloren gaan. Dan heb ik het niet alleen over de vitamine C maar ook stoffen zoals bijvoorbeeld glucosinolaten. Van deze stoffen wordt gezegd dat ze het lichaam beschermen tegen kankerverwekkende stoffen.

Tegenstanders kunnen zeggen dat rauwe groenten slecht zijn voor je. Niet alleen het verteren van rauwe groenten gaat lastiger, maar onze spijsvertering is ook niet in staat om alle stoffen uit rauwe groenten op te nemen. Lycopeen kan bijvoorbeeld veel makkelijker opgenomen worden uit gekookte tomaten of tomatenpuree, dan uit rauwe tomaten. Lycopeen werkt als antioxidant en beschermt mogelijk tegen prostaatkanker.

Dus wat werkt dan het beste? Dat vind ik dan weer het mooie van het Alkaline eetpatroon. De basisregel is namelijk: “Eet van alles wat je eet zo’n 80% groente, fruit en aardappelen, waarvan het liefst de helft rauw”.

Dat zorgt ervoor dat je de ene keer je tomaat rauw eet en de andere keer gekookt. Variatie is de sleutel.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het komkommer banaan pruimen smoothie recept

Komkommer banaan pruimen smoothie
Komkommer banaan pruimen smoothie
Stemmen: 12
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Komkommer banaan pruimen smoothie
Komkommer banaan pruimen smoothie
Stemmen: 12
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de komkommer in dikke plakken en doe deze in de blender.
  2. Schil de banaan en breek deze in tweeën. Voeg die toe aan de komkommer.
  3. Snijd de pruimen doormidden en verwijder de pit. Ze hoeven niet geschild te worden. Voeg het vruchtvlees van de pruimen toe aan de komkommer en de banaan.
  4. Schenk er een half glas water bij. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale groene smoothie.
  5. Klaar is de komkommer banaan pruimen smoothie! Drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

4 Commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *