Komkommer bleekselderij ananas munt smoothie
Spread the love!

Over de komkommer bleekselderij ananas munt smoothie

Deze komkommer bleekselderij ananas munt smoothie is een verrassend lekkere groene smoothie. Ik had niet verwacht dat ik hem zelf zo lekker zou vinden. Het is een frisse smoothie en weer eens eentje zonder banaan of avocado.

Er zijn best veel smoothies met banaan of avocado, dat komt omdat die twee zorgen voor een hele fijne structuur. En het bindt het geheel. Kijk maar eens goed naar de foto. In deze smoothie heb je geen “bindende factor” en dan zie je dat het pulp zich al snel scheidt van het sap.

Helemaal niet erg hoor. De groene smoothie smaakt nog steeds lekker. Vlak voordat je de groene smoothie drinkt, kun je hem wel nog even doorroeren met een lepel mocht je dat lekkerder vinden.

Mocht jij ook nog een lekker groene smoothie recept weten zonder banaan of avocado, laat het me dan weten via het contact formulier. Wie weet zie je dan binnenkort jouw recept online op Supersnel Gezond.

Tip, de groene smoothie moet wel binnen het Alkaline eetpatroon passen. Dat betekent dat ik rekening houd met de zuur-base verhouding. Zie ook de zuur-base tabel voor meer informatie. Daarnaast zorg ik ook altijd voor groente in een groene smoothie. Dit zorgt er voor dat de hoeveelheid suiker in je smoothie beperkt blijft. Dat heeft weer een positief effect op je bloedsuikerspiegel.

Het komkommer bleekselderij ananas munt smoothie recept

Komkommer bleekselderij ananas munt smoothie
Komkommer bleekselderij ananas munt smoothie
Stemmen: 11
Score: 3.45
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Komkommer bleekselderij ananas munt smoothie
Komkommer bleekselderij ananas munt smoothie
Stemmen: 11
Score: 3.45
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Snijd de halve komkommer in stukken en doe deze in de blender.
 2. Maak vervolgens de 4 stengels bleekselderij schoon en snijd deze ook in stukken. Voeg die toe aan de komkommer.
 3. Voeg vervolgens de 250 gram ananas toe en de 7,5 gram munt. Gebruik van de munt alleen de blaadjes.
 4. Doe er als laatste het grote glas water bij en zet de blender eerst op de pulse- of ijsblokjesstand. Op die manier hakt de blender de groenten en het fruit alvast in kleinere stukken. Dat maakt het makkelijker om het geheel tot een egale groene smoothie te blenden.
 5. Zet de blender op de smoothiestand en blend het geheel tot een egale groene smoothie. Klaar is je komkommer bleekselderij ananas munt smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

8 Commentaar

  1. Hoi Jessica,

   Je kunt een portie inderdaad bewaren. De vijanden van je groene smoothies zijn warmte, licht en zuurstof. Bewaar hem dus afgesloten in de koelkast.

   Invriezen is ook een optie. Let wel, dan is hij slechts beperkt houdbaar.

   Groetjes, Carlo

 1. Carlo, super combinatie! Ik vond alleen geen ananas verpakking van 250 en heb 350 genomen :P, dus lekker zoet! :(het sap mocht er vast ook niet bij, he?) Groetjes Michel Smult

  1. Hahaha, wees wel voorzichtig dat je er niet te veel fruit in doet. Fruit bevat relatief veel suiker.

   Het sap mag, mits het maar het vocht van de ananas is. De siroop uit blik bijvoorbeeld zou ik niet doen.

    1. Ik eerlijk gezegd ook niet en daarom kies voor tussenoplossing. Bij de AH hebben ze verse ananasstukjes liggen in de koeling. Je zou ook diepvries ananas kunnen gebruiken. Ook een prima alternatief voor vers.

 2. Ik zal met deze manier van eten beginnen aanstaande zondag. Maar ik zal het doen om mijn cholesterol gehalte te verlagen. Ik zal binnen een maand terug reageren. Groetjes vanuit Aruba.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.