Komkommer cantaloupe munt smoothie
Spread the love!

Over de komkommer cantaloupe munt smoothie

Dit komkommer cantaloupe munt smoothie recept, is een lekkere zomerse groene smoothie. Fris en licht van smaak, vol gezonde vitamine en mineralen.

Cantaloupe-meloenen. De naam is afgeleid van Cantalupo, een gehuchtje in de buurt van Rome, waar deze meloenen in de tuin van de Paus werden geteeld. Ze zijn rond of iets afgeplat van vorm en zijn aan de buitenkant verdeeld in segmenten of bedekt met wratachtige knobbels.

Als je hem zelf zou schillen en in stukken zou snijden, dan ben je waarschijnlijk langer bezig dan 15 minuten. Het is da redelijk onwaarschijnlijk dat je dit recept binnen 15 minuten kunt bereiden, wat wel kan met alle andere recepten op deze site. Tegenwoordig is het echter steeds gemakkelijker om een partje meloen te kopen of zelfs al reeds geschilde meloen. Dat maakt het weer mogelijk om ook dit recept binnen 15 minuten te bereiden.

Door de cantaloupe aan te vullen met komkommer en munt maak je er automatisch weer een groene smoothie en is hij in zijn geheel base vormend wat weer aansluit bij het eetpatroon van deze site. Zo heb je dus heel simpel weer een heerlijke groene smoothie te pakken die ook nog weer eens supervol vitamine en mineralen zit die wij als mens goed kunnen gebruiken.

Het komkommer cantaloupe munt smoothie recept

Komkommer cantaloupe munt smoothie
Komkommer cantaloupe munt smoothie
Stemmen: 2
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Komkommer cantaloupe munt smoothie
Komkommer cantaloupe munt smoothie
Stemmen: 2
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd eerst de komkommer in dikke plakken. Doe deze plakken in de blender.
  2. Voeg er vervolgens de cantaloupe stukken aan toe.
  3. Doe er de munt bij en een groot glas water.
  4. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale groene smoothie.
  5. Tip. Om de smaak van de meloen nog meer tot zijn recht te laten komen, kun je ervoor kiezen om de komkommer te schillen. Dit zorgt ervoor dat de komkommer qua smaak bijna niet meer opvalt en dus de cantaloupe des te meer opvalt.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *