Komkommer venkel smoothie
Spread the love!

Over het komkommer venkel smoothie recept

Dit recept voor de gezonde komkommer venkel smoothie klinkt apart. Ik was zelf niet zo snel op het idee gekomen. Toch is hij erg lekker en ook enorm gezond. Met dank aan een tip van een fan van supersnel gezond.

Venkel is een plant die naar anijs smaakt. Venkel wordt als kruid gezien dit vanwege de takken en draadachtige bladeren, maar ook als groente. Dan vooral door de verdikking van de onderkant van de steel die aan de voet van de plant groeit. Dat is de venkelknol. Een leuk feitje is dat de venkelplant kan tot boven manshoogte groeien.

Venkel is een slanke en gezonde groente, 100 gram levert slechts 12 kcal en venkel bevat veel vitamine C, vitamine B, wat vitamine A en mineralen als kalk en ijzer.

En hierbij zit deze voor het eerst rauw verwerkt, op de supersnel gezond website, in een smoothie.

Samen met de komkommer, de peterselie en de citroen / limoen is dit weer een echte gezonde groente / groene smoothie. Boordevol vitamine en minerale. Een glas dat je helpt snel een goede gezonde start te maken van de dag.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het komkommer venkel smoothie recept

Komkommer venkel smoothie
Komkommer venkel smoothie
Stemmen: 12
Score: 3.58
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Komkommer venkel smoothie
Komkommer venkel smoothie
Stemmen: 12
Score: 3.58
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Net zo als alle andere smoothies is deze ook weer snel en makkelijk te bereiden.
  2. Snijd de venkel en de komkommer in grove stukken. Doe dit in de blender. Het halve bosje peterselie kun je in zijn geheel toevoegen.
  3. Snijd de citroen door midden en pers het sap eruit met een sappers. Dat gaat gemakkelijker dan het sap boven de blender eruit te knijpen. Er zitten namelijk best wel vaak pitten in citroenen en je wilt voorkomen dat die in je smoothie belanden.
  4. Gebruik je een limoen, die kun je wel gewoon direct boven de blender uitknijpen.
  5. Voeg een glas water toe, ijskoud. Voeg eventueel ook ijsklontjes toe. Dit is typisch zo’n smoothie die lekkerder smaakt wanneer je hem koud nuttigt.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Een Commentaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.