Koolsalade met een yoghurt-mosterddressing
Spread the love!

Over koolsalade met yoghurt-mosterddressing

Deze koolsalade met een yoghurt-mosterddressing is echt zo’n heerlijk licht verteerbare frisse lunch. Na dit gegeten te hebben, heb je zeker een lunchdip-vrije middag.

Daarnaast is het stugge rauwkost. Dus je moet heel veel kauwen. Hierdoor eet je langzamer en zit je sneller vol. Het gerecht voorkomt dat je jezelf overeet.

Goed kauwen helpt om ook het eten beter te verteren. Verzorg daarom je tanden en kiezen. Kunstgebitten moeten goed passen. De spijsvertering heeft tijd nodig, daarom is het ook goed om rustig de tijd te nemen voor een maaltijd.

Hier heb je een gerecht dat zorgt voor een goede bodem, veel energie en vitamine plus mineralen.

Het koolsalade met yoghurt-mosterddressing recept

Koolsalade met een yoghurt-mosterddressing
Koolsalade met yoghurt-mosterddressing
Stemmen: 10
Score: 4.3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Koolsalade met een yoghurt-mosterddressing
Koolsalade met yoghurt-mosterddressing
Stemmen: 10
Score: 4.3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Verwijder van de kool de buitenste bladeren. Snij de kool zo dun mogelijk. Je kunt natuurlijk ook voorgesneden witte kool kopen. Wel zo gemakkelijk.
 2. Schil de wortelen met een dunschiller. Halveer de wortelen en snijd deze julienne met een mandoline.
 3. Was de appel, snijd hem in vieren partjes en verwijder het klokhuis. Snijd ook de appel julienne met de mandoline.
 4. Hak de bladpeterselie (alleen de blaadjes) fijn.
 5. Maak een heerlijk frisse dressing van citroensap, yoghurt, mosterd, rijststroop, zout en peper.
 6. Proef even of je nog wat extra mosterd, rijststroop, zout danwel peper wilt toevoegen. Mix net zo lang totdat jij het lekker vindt.
 7. Meng in een grote kom de kool, wortel, appel en peterselie door elkaar. Schep hier de dressing doorheen.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

7 Commentaar

 1. Het verdient aanbeveling de kool na het snijden stevig te zouten en even een uurtje te laten staan. Daarna goed afspoelen met koud water. De kool wordt daardoor veel beter verteerbaar en werkt minder de opname van vit C tegen.

  1. Ik zou hem in elk geval afgesloten met zo min mogelijk zuurstof in de koelkast bewaren. Vijanden van je salade zijn namelijk warmte, licht en zuurstof. Alles is echter wel heel fijn gesneden en om die reden is het nadelige effect van zuurstof wel groter. De dressing remt dit wel weer wat af. Samengevat, ikzelf zou hem zelf niet langer dan 24 uur bewaren.

 2. Ben normaal gesproken niet zo’n rauwkost-eter, maar dit is toch niet te versmaden.
  Zeker met een cashew nootje erdoor, zeer smakelijk.

 3. Beste Carlo,

  Ik heb gisteravond je moeder ontmoet (kledingparty) die enthousiast vertelde over jouw site. Er staan heerlijke recepten op en ik ga het recept van de koolsalade zeker uitproberen.

  Twee maanden geleden ben ik begonnen met koolhydraatarm te eten. Dit lijkt heel veel op deze manier van eten. Ook ik ervaar dat ik meer energie heb door veel meer groenten en fruit te eten en bepaalde voedingsstoffen niet meer te eten. Ik heb een kookboek en smoothierecepten boek aangeschaft om variatie aan te brengen. Op jouw site heb ik ook al heerlijke recepten gezien. Bedankt voor je initiatief.

  Groet,
  Margo van Schaick

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.