Lunch salade
Spread the love!

Salade tijdens de lunch

Het fijne van een salade tijdens de lunch is dat je geen after-lunch-dip krijgt. Een after-lunch-dip ontstaat doordat je bloedsuikerspiegel snel stijgt en daarna enorm daalt. Dat is ook het moment wanneer je weer “trek” krijgt in iets, ofwel snaaigedrag begint te vertonen. Dat terwijl je eigenlijk nog vol zit van de lunch.

Snelle koolhydraten laten je suikerspiegel snel stijgen. Die zitten bijvoorbeeld in wit brood en witte pasta. Koolhydraten heb je wel nodig als mens. Gelukkig zitten er in groenten en fruit ook koolhydraten. In fruit iets meer dan in groenten. In deze lunch salade zitten dus wel koolhydraten, maar niet veel. Het is dus een koolhydraatarme maaltijd. Het voordeel hiervan is wel weer dat je suikerspiegel stabiel blijft, waardoor je na deze lunch salade geen after-lunch-dip hebt. Kun je weer vol energie aan de slag na de lunch.

Op deze site vind je genoeg salades die je prima van tevoren kunt maken.

Opbouw van een salade

Een salade voor de lunch is heel simpel te maken. Het bestaat uit een aantal onderdelen. Je hebt de groenten, een dressing, smaakmakers en eventueel vlees/vis/eieren/etc.

Als je kijkt naar deze salade dan heb je als groenten de Romaine sla en de cherrytomaten.

De dressing wordt gemaakt met de mayonaise, wat water, kaas (Grana Padano) en knoflook.

Dan wordt er een complete mix aan smaakmakers toegevoegd zoals de olijven, kappertjes, bosuitje en de pijnboompitten. De pijnboompitten worden vooral toegevoegd in verband met de structuur. Zo heeft de salade ook iets knapperigs.

Als laatste gaan er ook nog twee eieren, in kleine stukjes gesneden, doorheen.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Een lunch salade recept

Lunch salade
Lunch salade
Stemmen: 23
Score: 3.87
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Lunch salade
Lunch salade
Stemmen: 23
Score: 3.87
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet als eerste een klein laagje water op om zo snel mogelijk de eieren te koken. Doe dit in een pan met een stoommand. Je hebt een hardgekookt ei door deze 10 minuten te stomen (zie https://supersnelgezond.nl/ei-koken/).
  2. Snijd voor deze lunch salade eerste de Romaine sla. Deze wordt ook wel romanasla, Romaanse sla of romaine genoemd.
  3. Halveer vervolgens de cherrytomaatjes en doe deze bij de sla.
  4. Maak de dressing door de twee eetlepels mayonaise, 2 eetlepels water, 20 gram geraspte Grana Padano en een fijngehakt teentje knoflook te mengen. Schenk de dressing over de salade.
  5. Voeg de smaakmakers toe; voeg 100 gram Taggiasche olijven, 2 eetlepels kappertjes en 2 (in ringetjes gesneden) bosuitjes toe.
  6. Hak als laatste het hardgekookte ei in kleine stukjes. Voeg deze ook toe aan de salade.
  7. Hussel het geheel goed door elkaar en klaar is de lunch salade.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

5 Commentaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.