Het mango curry recept

Mango curry smoothie
Mango curry smoothie
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze mango curry smoothie is geïnspireerd door de Indiase keuken. De baharat kruidenmix voorkomt dat de smoothie te veel naar tomatensap smaakt.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Mango curry smoothie
Mango curry smoothie
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze mango curry smoothie is geïnspireerd door de Indiase keuken. De baharat kruidenmix voorkomt dat de smoothie te veel naar tomatensap smaakt.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de tomatenblokjes in de blender.
  2. Voeg de yoghurt toe.
  3. Schil de mango en voeg het vruchtvlees toe.
  4. Voeg de Jonnie Boer Baharat kruidenmix toe.
  5. Blend het geheel tot een egale smoothie.
  6. Klaar is je mango curry smoothie. Drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het mango curry recept

Deze mango curry smoothie is geïnspireerd door de Indiase keuken. De baharat kruidenmix voorkomt dat de smoothie te veel naar tomatensap smaakt.

Jonnie Boer BaharatTomaten, mango en yoghurt zijn typische ingrediënten die in een curry gebruikt worden. Ik kies aanvullend voor de Jonnie Boer baharat kruidenmix. Baharat betekent letterlijk ‘specerij’ in het Arabisch. Het is een populaire specerijenmelange in het gehele Midden-Oosten. Deze warme, volle melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals paprika en kaneel. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf gewoon wat paprikapoeder en wat kaneel toe te voegen.

De baharat kruidenmix bevat: 43% paprika, korianderzaad, zwarte peper, 9,9% kaneel, komijnzaad, kardemom, ui, knoflook, nootmuskaat, kruidnagel, cayennepeper.

Ik kies dit keer voor volle yoghurt. Het verschil tussen volle en magere yoghurt is vrij klein, zeker vergeleken met het verschil tussen volle kwark of magere kwark. Zo bevat volle yoghurt 59 kcal en 2 gram verzadigd vet per 100 gram en magere yoghurt 37 kcal en 0,1 gram verzadigd vet per 100 gram.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Volle kwark bevat 120 kcal en 5 gram verzadigd vet terwijl magere kwark 52 kcal en 0 gram verzadigd vet bevat. Het verschil tussen yoghurt en kwark is dus groot. Om die reden kies ik wel graag voor magere kwark, maar in dit gerecht voor de volle yoghurt vanwege net iets meer smaak.

Deze overweging maak ik omdat verzadigd vet niet slecht is, maar overal waar ‘te’ voor staat wel. Zo beperk ik mijn verzadigd vet inname.

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het recept maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om het product te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.