Moules frites op z'n Italiaans
Spread the love!

Over het moules frites op z’n Italiaans recept

Moules-frites, ook wel mosselen met friet genoemd, is een populair gerecht in België. Het wordt als het nationaal gerecht van België beschouwd. Dit is een variatie op dat gerecht met behulp van wat inspiratie uit Italië.

Ik ontving niet zo lang geleden een bericht van Marian met de vraag “houd jij van mosselen?”. Er was namelijk geen enkel recept te vinden met mosselen. Ik houd op zich wel van mosselen, maar ik denk dat ik het altijd een beetje een gedoe vond om ze te bereiden en te eten.

Na een experiment met de mosselen in de schelp, waarvan de bereidingstijd dik voorbij de 15 minuten schoot, besloot ik nog een variant te maken: een aardappelsalade met reeds gekookte mosselen. Ik kwam op dit idee na het bezoeken van wat Italiaanse blogs. Dus ging ik daarmee aan de slag.

Het werd een schot in de roos. Dit gerecht is simpel, superlekker én gemakkelijk binnen 15 minuten te bereiden. Kortom, een toprecept!

Het is dus geen echte moules frites geworden, maar een Italiaanse variant van de moules frites. Met dank aan de voorzet van Marian. Ik ben benieuwd of jij het ook zo lekker vindt als wij hier!

Het moules frites op z’n Italiaans recept

Moules frites op z'n Italiaans
Moules frites op z'n Italiaans
Stemmen: 4
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Moules-frites, ook wel mosselen met friet genoemd, is een populair gerecht in België. Het wordt als het nationaal gerecht van België beschouwd.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Moules frites op z'n Italiaans
Moules frites op z'n Italiaans
Stemmen: 4
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Moules-frites, ook wel mosselen met friet genoemd, is een populair gerecht in België. Het wordt als het nationaal gerecht van België beschouwd.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe een eetlepel olijfolie in een pan en zet deze op het vuur.
  2. Voeg de aardappelpartjes met schil toe met wat zout.
  3. Bak de aardappelpartjes in 8-10 minuten goudgeel en gaar. Regelmatig omscheppen.
  4. Hak ondertussen de knoflook fijn en voeg de knoflook toe aan de aardappelpartjes.
  5. Doe de veldsla in een grote kom.
  6. Voeg een eetlepel olijfolie, peper en zout toe.
  7. Hussel de veldsla goed door elkaar.
  8. Verdeel de veldsla over de borden.
  9. Snijd de paprika in blokjes en verdeel deze over de borden.
  10. Hak de peterselie en de bosui fijn en houd deze nog even apart.
  11. Voeg vlak voordat de aardappelen gaar zijn de mosselen nog even toe. Verwarm ze kort. Ze zijn al gekookt, maar warm zijn ze net wat lekkerder in dit gerecht.
  12. Verdeel de aardappelen en mosselen over de borden.
  13. Garneer het geheel met de peterselie en de bosui.
  14. Sprenkel wat citroensap over het gerecht.
  15. Klaar is de moules frites op z'n Italiaans. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *