Open lasagna van knolselderij
Spread the love!

Over de open lasagna van knolselderij

Je kunt de open lasagna van knolselderij maken als volwaardig lunchgerecht, maar ook heel mooi serveren als voorgerecht tijdens een diner. Dan is de hoeveelheid direct geschikt voor 4 personen in plaats van voor 2 personen.

In 1 schaaltje (70 gram) knolselderij zit:

 • 27 kcal energie
 • 0 gram vet
 • 0 gram verzadigd vet
 • 3,5 gram koolhydraten
 • 0 gram suikers
 • 3,4 gram vezels
 • 1,4 gram eiwit
 • 0,14 gram zout

Hoe past knolselderij in je eetpatroon? Je weet nu de voedingswaarde van knolselderij. Wil je inzicht krijgen in je hele eetpatroon? In bijvoorbeeld Mijn Eetmeter kun je langere tijd bijhouden wat je eet en drinkt. Dat online dagboek berekent dan hoeveel energie en voedingsstoffen je in totaal binnenkrijgt.

Het open lasagna van knolselderij recept

Open lasagna van knolselderij
Open lasagna van knolselderij
Stemmen: 5
Score: 3.6
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Open lasagna van knolselderij
Open lasagna van knolselderij
Stemmen: 5
Score: 3.6
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Zet een kleine pan met water op het vuur.
 2. Schil de knolselderij en snijd 10 zeer dunne plakken. Leg de plakken op elkaar, met het kleinste plakje bovenop. Snijd nu de randen er vanaf zodat je 10 kleine achtkantige plakken over houdt. Blancheer de “rondjes” ongeveer 1-2 minuut in koken water. Schep de rondjes uit de pan en doe ze in een kom. Maak ze aan met de azijn en de olijfolie en bestrooi het geheel met zeezout en peper. Hussel het goed door.
 3. Snijd de overgebleven knolselderij fijn en pureer het met een staafmixer. Doe dit beetje voor beetje, dan gaat het makkelijker en daardoor sneller. Je kunt de kleine stukjes ook in een goede keukenmachine pureren.
 4. Meng de gepureerde knolselderij met de Griekse yoghurt. Pel en snipper de sjalot en meng deze samen met de Provençaalse kruiden plus het limoensap door de geraspte knolselderij. Breng op smaak met zout en peper.
 5. Maak stapeltjes van de gemarineerde knolselderijrondjes met tussen iedere laag een schepje van de geraspte knolselderij.
 6. Maak af nog een klein beetje Provençaalse kruiden.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.