Over de open lasagna van knolselderij
Je kunt de open lasagna van knolselderij maken als volwaardig lunchgerecht, maar ook heel mooi serveren als voorgerecht tijdens een diner. Dan is de hoeveelheid direct geschikt voor 4 personen in plaats van voor 2 personen.
In 1 schaaltje (70 gram) knolselderij zit:
- 27 kcal energie
- 0 gram vet
- 0 gram verzadigd vet
- 3,5 gram koolhydraten
- 0 gram suikers
- 3,4 gram vezels
- 1,4 gram eiwit
- 0,14 gram zout
Hoe past knolselderij in je eetpatroon? Je weet nu de voedingswaarde van knolselderij. Wil je inzicht krijgen in je hele eetpatroon? In bijvoorbeeld Mijn Eetmeter kun je langere tijd bijhouden wat je eet en drinkt. Dat online dagboek berekent dan hoeveel energie en voedingsstoffen je in totaal binnenkrijgt.
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
Het open lasagna van knolselderij recept
- 1/2 eetlepel appelazijn
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 stuk knolselderij
- 1/2 stuk limoen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 beetje peper
- 1/2 eetlepel Provençaalse kruiden
- 1 stuk sjalotje
- 1 beetje zout
- Zet een kleine pan met water op het vuur.
- Schil de knolselderij en snijd 10 zeer dunne plakken. Leg de plakken op elkaar, met het kleinste plakje bovenop. Snijd nu de randen er vanaf zodat je 10 kleine achtkantige plakken over houdt. Blancheer de “rondjes” ongeveer 1-2 minuut in koken water. Schep de rondjes uit de pan en doe ze in een kom. Maak ze aan met de azijn en de olijfolie en bestrooi het geheel met zeezout en peper. Hussel het goed door.
- Snijd de overgebleven knolselderij fijn en pureer het met een staafmixer. Doe dit beetje voor beetje, dan gaat het makkelijker en daardoor sneller. Je kunt de kleine stukjes ook in een goede keukenmachine pureren.
- Meng de gepureerde knolselderij met de Griekse yoghurt. Pel en snipper de sjalot en meng deze samen met de Provençaalse kruiden plus het limoensap door de geraspte knolselderij. Breng op smaak met zout en peper.
- Maak stapeltjes van de gemarineerde knolselderijrondjes met tussen iedere laag een schepje van de geraspte knolselderij.
- Maak af nog een klein beetje Provençaalse kruiden.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.