Pastasalade
Spread the love!

Over de pastasalade

Een pastasalade is altijd lekker. Je kunt hem als lunchgerecht serveren, maar ook prima als avondmaaltijd. Met dit pastasalade recept scoor je altijd!

Gebruik voor deze pastasalade wel echt mooie en goede ingrediënten. Dit recept bevat relatief weinig kruiden en daarom zijn bijvoorbeeld de olijven en olijfolie zeer bepalend voor de smaak van dit pastasalade recept. Kies dus ingrediënten die op zichzelf al lekker smaken.

Welke pasta kun je het beste kiezen voor deze pastasalade?

Ikzelf heb voor deze pastasalade de volkorenpasta gekozen. Je kunt ook kiezen voor speltpasta. Vermijd wel de witte pasta. Daar zitten minder vezels in en wel veel koolhydraten. Die combinatie zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel sneller stijgt vergeleken bij bijvoorbeeld volkorenpasta. Dat je bloedsuikerspiegel snel stijgt heeft weer allerlei nadelen, zie bijvoorbeeld dit artikel over Glycemische lading. Vandaar dat ik juist voor volkorenpasta ben gegaan in dit pastasalade recept.

Andere pastasalade

Lauwwarme pastasalade met boontjes

Zocht je eigenlijk een ander recept? Bekijk dan deze pastasalade eens: Lauwwarme pastasalade met boontjes. Die vind ik naast dit pastasalade recept ook erg lekker. Er staan natuurlijk nog veel meer lekkere gerechten met pasta op deze website. Kijk dus gerust even rond.

Het pastasalade recept

Pastasalade
Pastasalade
Stemmen: 15
Score: 3.6
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Pastasalade
Pastasalade
Stemmen: 15
Score: 3.6
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet als eerste een pan met net genoeg water op het vuur. Als je teveel water pakt, dan duurt het te lang voordat het kookt en haal je het niet om binnen 15 minuten klaar te zijn. Je kunt het water ook even voorkoken in een waterkoker.
  2. Maak nu twee kleine teentjes knoflook schoon en voeg de knoflook toe aan het water. Bereid vervolgens de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Snijd vervolgens de halve komkommer in de lengte doormidden. Snijd die halve lange stukken komkommer in dunne repen. Snijd de repen weer in kleine blokjes.
  4. Snijd de cherrytomaatjes in vieren en voeg deze toe aan de komkommer.
  5. Voeg vervolgens 3 eetlepels zwarte Taggiasche olijven toe.
  6. Nu is het tijd voor de dressing voor de pastasalade. Hak de bieslook fijn en snijd de basilicum in dunne reepjes. Voeg beide toe aan de groenten van de pastasalade.
  7. Nu is je pasta waarschijnlijk wel klaar. Giet de pasta af en spoel deze goed af met koud water en haal ook de knoflook uit het water. De pasta kun je gewoon koud gebruiken in dit pastasalade recept. Zet de pasta nog even apart.
  8. Hak nu de gekookte knoflook uit het water fijn en doe dit in een kom. Voeg vervolgens drie eetlepels olijfolie toe, samen met wat peper en zout. Prak vervolgens de knoflook nog even goed fijn, zodat de smaak goed mengt met de olijfolie. Dat maakt deze pastasalade straks zo lekker.
  9. Meng de dressing eerst door de pasta heen. Proef even of de pasta nu op smaak is. Voer deze stap echt uit, wat dat is heel bepalend voor de smaak van de pastasalade. Voeg indien nodig nog wat peper en zout toe.
  10. Voeg nu alles samen en hussel het geheel goed door elkaar. Klaar is je pastasalade!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

4 Commentaar

  1. Was super lekker Carlo! Heb er alleen wel kipfilet bij gedaan, wij en geen vlees is voor ons niet te doen!
    Morgen weer een ander recept van jou proberen!
    Groetjes schoonzusje van John;)

  2. Hallo, ik heb en vraag.
    Ik lust geen olijven en tomaten/cherrytomaten.
    is er een ander iets dat ik die 2 kan vervangen? Of kan ik het gewoon weg laten?
    mvg,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *