Over de pastasalade
Een pastasalade is altijd lekker. Je kunt hem als lunchgerecht serveren, maar ook prima als avondmaaltijd. Met dit pastasalade recept scoor je altijd!
Gebruik voor deze pastasalade wel echt mooie en goede ingrediënten. Dit recept bevat relatief weinig kruiden en daarom zijn bijvoorbeeld de olijven en olijfolie zeer bepalend voor de smaak van dit pastasalade recept. Kies dus ingrediënten die op zichzelf al lekker smaken.
Welke pasta kun je het beste kiezen voor deze pastasalade?
Ikzelf heb voor deze pastasalade de volkorenpasta gekozen. Je kunt ook kiezen voor speltpasta. Vermijd wel de witte pasta. Daar zitten minder vezels in en wel veel koolhydraten. Die combinatie zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel sneller stijgt vergeleken bij bijvoorbeeld volkorenpasta. Dat je bloedsuikerspiegel snel stijgt heeft weer allerlei nadelen, zie bijvoorbeeld dit artikel over Glycemische lading. Vandaar dat ik juist voor volkorenpasta ben gegaan in dit pastasalade recept.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
Andere pastasalade
Zocht je eigenlijk een ander recept? Bekijk dan deze pastasalade eens: Lauwwarme pastasalade met boontjes. Die vind ik naast dit pastasalade recept ook erg lekker. Er staan natuurlijk nog veel meer lekkere gerechten met pasta op deze website. Kijk dus gerust even rond.
Het pastasalade recept
- 7,5 gram basilicum
- 12,5 gram bieslook
- 350 gram cherrytomaten
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 stuk komkommer
- 3 eetlepels olijfolie
- 150 gram Penne volkoren pasta
- 1 beetje peper
- 3 eetlepels Taggiasche olijven
- 1 beetje zout
- Zet als eerste een pan met net genoeg water op het vuur. Als je teveel water pakt, dan duurt het te lang voordat het kookt en haal je het niet om binnen 15 minuten klaar te zijn. Je kunt het water ook even voorkoken in een waterkoker.
- Maak nu twee kleine teentjes knoflook schoon en voeg de knoflook toe aan het water. Bereid vervolgens de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd vervolgens de halve komkommer in de lengte doormidden. Snijd die halve lange stukken komkommer in dunne repen. Snijd de repen weer in kleine blokjes.
- Snijd de cherrytomaatjes in vieren en voeg deze toe aan de komkommer.
- Voeg vervolgens 3 eetlepels zwarte Taggiasche olijven toe.
- Nu is het tijd voor de dressing voor de pastasalade. Hak de bieslook fijn en snijd de basilicum in dunne reepjes. Voeg beide toe aan de groenten van de pastasalade.
- Nu is je pasta waarschijnlijk wel klaar. Giet de pasta af en spoel deze goed af met koud water en haal ook de knoflook uit het water. De pasta kun je gewoon koud gebruiken in dit pastasalade recept. Zet de pasta nog even apart.
- Hak nu de gekookte knoflook uit het water fijn en doe dit in een kom. Voeg vervolgens drie eetlepels olijfolie toe, samen met wat peper en zout. Prak vervolgens de knoflook nog even goed fijn, zodat de smaak goed mengt met de olijfolie. Dat maakt deze pastasalade straks zo lekker.
- Meng de dressing eerst door de pasta heen. Proef even of de pasta nu op smaak is. Voer deze stap echt uit, wat dat is heel bepalend voor de smaak van de pastasalade. Voeg indien nodig nog wat peper en zout toe.
- Voeg nu alles samen en hussel het geheel goed door elkaar. Klaar is je pastasalade!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Was super lekker Carlo! Heb er alleen wel kipfilet bij gedaan, wij en geen vlees is voor ons niet te doen!
Morgen weer een ander recept van jou proberen!
Groetjes schoonzusje van John;)
Hi Lotte! Goed te horen dat het lekker was. Ook met de kipfilet 😉
Hallo, ik heb en vraag.
Ik lust geen olijven en tomaten/cherrytomaten.
is er een ander iets dat ik die 2 kan vervangen? Of kan ik het gewoon weg laten?
mvg,
Hi Anniek, Als je die twee eruit haalt, dan valt de smaak in dit gerecht wel heel sterk weg. In jouw geval zou ik dan voor deze pasta gaan: https://supersnelgezond.nl/lauw-warme-pastasalade-met-boontjes/ en dan de tomaat vervangen door paprika. Groetjes, Carlo