Aubergine tomaat met kabeljauw
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Zet direct als eerste de oven aan op voorverwarmen richting 180 graden. Ik heb een hete lucht stand en in de buurt van de 180 heeft die alleen de 175 graden optie. Dat is ook prima.
  2. Neem een ovenschaal en giet hier wat olijfolie in, knijp de halve limoen uit, strooi er vervolgens wat zout en Italiaanse kruiden bij. Meng het geheel. Marineer hier de vis in. Door beide kanten in de marinade te dopen en eventueel met een lepel wat van de marinade over de vis heen te schenken.
  3. Zet de vis in de oven en zet een kookwekker op 12 minuten.
  4. Zet ook alvast een grillpan op laag vuur, zodat die alvast op temperatuur kan komen.
  5. Snijd vervolgens de aubergine in plakken en de ui ook. Maak een marinade van wat olijfolie en een beetje zout. Smeer de aubergine vervolgens lichtjes in.
  6. Zet nu het vuur onder de grillpan vol aan en grill de plakken aubergine aan beide kanten, totdat ze licht verkleuren. Haal ze er vervolgens uit en zet ze even apart. In mijn pan paste niet alles in 1 keer. Bij de tweede ronde was er echter nog wel ruimte over. Die heb ik ingezet om de ui gelijk mee te grillen. Schep vervolgens de aubergine en de ui uit de pan.
  7. Pak 2 borden. Snijd de tomaat in plakken en verdeel de plakken over twee borden. Verdeel vervolgens de plakken aubergine ook op de borden en de gebakken ui.
  8. Als het goed is, gaat nu de timer in verband met de vis. Leg de vis vervolgens op de ui en server het geheel direct.
SupersnelGezond.nl