Belgische lasagna
Deze Belgische lasagna is een variant op de Vlaamse klassieker witloofrolletjes met hesp en kaas in de oven. Het is echt een versie 2.0 geworden.
Porties Prep Tijd
2personen 30minuten
Kook Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
2personen 30minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediƫnten
Instructies
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Zet een pan met een beetje water en een stoommand op het vuur. We gaan de witlof kort stomen, zodat de witlof straks mooie platte laagjes kunnen vormen.
 3. Snijd de kontjes van de witlof. Haal de blaadjes los. Deze vallen vanzelf van de stronk. Als de blaadjes er niet meer afvallen, dan kun je gewoon weer een stukje van de stronk snijden. Dan laat de volgende laag blaadjes weer los. Herhaal dit tot je tot de kern komt.
 4. Stoom de blaadjes 3-5 minuten, totdat ze wat zacht worden. Koken kan dus ook, maar ik geef de voorkeur aan stomen. Laat ze erna afkoelen en uitlekken. Dan voorkom je dat de lasagna te nat wordt.
 5. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
 6. Meng de room, de eieren en het komijnzaad in een kom. Voeg wat peper en zout toe. Klop het geheel tot een egaal bindmiddel. Een liaison noemen ze dat.
 7. Rasp de kaas.
 8. Vet een ovenschaal in met de boter. Ik doe dat gewoon met mijn handen. Dan smelt de boter voldoende om de schaal goed in te kunnen vetten.
 9. Stapel laagjes van de ingrediƫnten in de ovenschaal. Begin met aardappel, vervolgens ongeveer 4 eetlepels liaison, dan witlof en erna ham. Herhaal dit 4 keer.
 10. Eindig met een laagje aardappel en liaison.
 11. Top het af met de geraspte geitenkaas.
 12. Zet de schaal 45 minuten in de oven op 200 graden.
 13. Haal de Belgische lasagna uit de oven en laat de schaal even 5 minuten rusten voordat je het aansnijdt. Als je de lasagna even lossteekt met een taartschep kun je hem vervolgens gemakkelijk uit de schaal krijgen.
 14. Klaar is de Belgische lasagna. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl