Biefstuk met spinazie en zongedroogde tomaten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
 1. Doe eerst het snijwerk.
 2. Plet met je mes een knoflookteentje, pel het velletje er makkelijk af en snijd de knoflookteen in fijne stukjes. Op deze manier krijg je een smaaknuance in je gerecht in plaats van dat het hele gerecht naar knoflook smaakt.
 3. Verwijder zaad en zaadlijsten uit de Spaanse pepers en snijd de pepers overdwars in dunne reepjes. Hak dit vervolgens fijn.
 4. Snijd vervolgens de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Kies voor een goede kwaliteit, de kracht van de tomaatjes is redelijk bepalend voor de smaak van het gerecht.
 5. Pak een hand vol zwarte olijven en snijd ze door midden.
 6. Houd de zak spinazie bij de hand en dan zijn we we klaar om het gerecht te bereiden.
 7. Verhit extra vierge kokosolie in een koekenpan en bak hierin de biefstuk in ca. 4 minuten aan beide kanten mooi bruin. Haal de biefstukken uit de pan, bestrooi ze met zout en peper en wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze rusten. Op die manier houden ze straks meer vocht vast als je ze in plakjes gaat snijden.
 8. Giet de olie uit de pan in een grote wok. Doe hier de knoflook en peper bij en zet de wok op het vuur. Roerbak dit eventjes totdat je de knoflook ziet veranderen van kleur.
 9. Begin met de spinazie. Vandaar dat je een grote wok nodig hebt. De spinazie is nogal veel in volume. Roerbak het voorzichtig en precies tot aan het moment dat de spinazie gaat slinken. Doe er dan de rest (zongedroogde tomaten, wortel en de olijven) bij in de pan en roerbak het geheel. Het doel is de spinazie alleen wat extra in volume te laten afnemen, zodat het geheel warm is en gemakkelijk uitgeserveerd kan worden. Breng op smaak met peper en zout.
 10. Verdeel het geheel over de borden.
 11. Pak nu de biefstuk uit en snijd deze in plakjes. Verdeel dit ook weer over de borden.
SupersnelGezond.nl