Boerenkool wortel salade met avocadodressing
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Doe allereerst twee volle eetlepels chiazaad in een glas met het water. Laat de chiazaden even wellen. Ze zuigen dan al het water op waardoor je een soort gelei krijgt. Dat is precies de bedoeling.
  2. Doe de boerenkool in een hele grote pan of kom. De pan of kom moet zo groot zijn dat je dadelijk de salade gemakkelijk kunt husselen.
  3. Snijd vervolgens de wortels in dunne plakjes en voeg deze toe aan de boerenkool.
  4. Nu gaan we de dressing maken. Ik maak dit soort dressings altijd in de Magic Bullet. Dat komt omdat hij klein is en je tijdens het blenden het apparaat kunt schudden. Zo maak je heel snel en gemakkelijk de dressing. Heb je geen Magic Bullet, gebruik dan een staafmixer om de dressing te bereiden.
  5. Voeg de volgende ingrediĆ«nten bij elkaar: – rijpe avocado, het vruchtvlees – tahin (pasta van sesamzaad) – sojasaus – agavesiroop – knoflook, fijngehakt – komijn (poeder) – cayennepeper (chilipeper) – water
  6. Blend dit geheel tot een egale avocadodressing. Afhankelijk van de grootte van de avocado wil je misschien nog wat water toevoegen. Het is de bedoeling om de dressing zo te maken dat deze niet te dik is. De dressing moet goed kunnen mengen met de salade. Voeg ook niet te veel water toe. Het is zeker niet de bedoeling dat het zo dun als vla wordt. De avocadodressing moet blijven plakken aan de boerenkool.
  7. Schenk nu de avocadodressing over de salade, samen met de gelei van chiazaden.
  8. Hussel het geheel goed door elkaar, zodat de dressing echt volledig vermengd is met de boerenkool.
  9. Verdeel het gerecht over de borden.
SupersnelGezond.nl