Bonenschotel met gefrituurde salie
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet als eerste een klein steelpannetje op het vuur. Doe hier zo’n 50 ml olijfolie in. Zorg ervoor dat er echt een laagje olijfolie in de pan ligt. Ik weet het, olijfolie is een kcal bom, maar we gaan ook zeker niet alles gebruiken. We gebruiken het laagje om de salie in te frituren, zoals de naam van het recept al aangeeft “Bonenschotel met gefrituurde salie”.
  2. Zet het vuur hoog, maar voorkom dat de olijfolie gaat walmen. Zodra de olijfolie aardig op temperatuur is kun je de salieblaadjes al in de olijfolie leggen. Je zult merken dat je ze al vrij snel kunt frituren. Wacht tot de salieblaadjes heel lichtjes bruin beginnen te worden en haal ze dan meteen uit de pan met een schuimspaan of een spatel. Leg ze even in een vergiet of, nog beter, op een stukje keukenrol. Op die manier onttrek je weer wat olijfolie uit de salie.
  3. Zet nu een grote pan met één eetlepel olijfolie op het vuur. Doe hier gelijk al de cannellinibonen, zonder het vocht, en de hele cherrytomaten in. Laat deze rustig opwarmen.
  4. Snijd vervolgens de courgette in de lengte doormidden. En snijd vervolgens de courgette met een mandoline of een kaasschaaf in hele dunne halve maantjes. Voeg deze toe aan de de cannellinibonen en de cherrytomaten.
  5. Bestrooi het geheel met een beetje peper en zout. Voeg vervolgens de theelepel Italiaanse kruiden toe.
  6. Het doel is alles opwarmen, niet doorkoken. Zet het vuur dus relatief laag, zodat alles rustig doorwarmt. Je bent binnen een paar minuten klaar.
  7. Verkruimel nu de gefrituurde salie en voeg dit als laatste ook toe aan de bonenschotel. Hussel het geheel goed door elkaar en serveer direct. Klaar is je bonenschotel met gefrituurde salie.
SupersnelGezond.nl