Burrito in a bowl low carb
Burrito in a bowl low carb, ofwel een Mexiaans “prutje” zonder wrap en/of rijst. Snel en vet lekker! Kijk wel uit dat je het niet té vet maakt ;-).
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
  • 1stuk avocado
  • 200gram bloemkoolrijst
  • 65gram crème fraîche light
  • 1theelepel Jalapeño peperschijfjes
  • 2theelepels Jonnie Boer Picadillo kruiden
  • 300gram mager rundergehakt
  • 1eetlepel olijfolie
  • 1stuk rode ui
  • 2stuks tomaten
  • 10gram Zaanlander extra belegen 35+ kaas
  • 1beetje zout
  • 130gram zwarte bonen
Instructies
  1. Doe de olijfolie in een pan.
  2. Snijd de ui in halve maantjes.
  3. Voeg het gehakt toe.
  4. Voeg de Jalapeño peperschijfjes toe.
  5. Voeg de Jonnie Boer Picadillo kruiden toe.
  6. Voeg wat zout toe.
  7. Bak het geheel totdat het gehakt uit elkaar valt en mooi bruin wordt.
  8. Voeg de zwarte bonen toe
  9. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en voeg de tomaat toe. Deze hoef je alleen maar wat op te warmen.
  10. Verdeel de bloemkoolrijst over de kommen.
  11. Voeg het gehakt met de bonen en tomaat toe.
  12. Snijd de avocado doormidden. Verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in de lengte in plakken. Lepel het vruchtvlees uit de schil en verdeel het over de kommen.
  13. Garneer het gerecht met de crème fraîche light en rasp er wat van de kaas overheen.
  14. Klaar is de burrito in a bowl low carb. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl